Actueel

Nieuws

Woonvragen? Kom naar de Rabo Inhouse Woonstore! Lokaal nieuws maandag 03 december 2018

Woonvragen? Kom naar de Rabo Inhouse Woonstore!

Ben je op zoek naar je droomhuis? En heb je behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden van een hypotheek? Vanaf maandag 3 december kun je hiervoor dagelijks terecht bij de Rabobank in de Inhouse Woonstore op de Bezuidenhoutseweg 5 in Den Haag. Een afspraak maken is niet nodig.

In de Inhouse Woonstore staan de financieel adviseurs van de Rabobank voor je klaar om vrijblijvend al je woonvragen te beantwoorden. Je weet dan direct waar je aan toe bent. De Inhouse Woonstore is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/denhaag . Ook voor het maken van een afspraak op een ander moment of locatie.

Kabels netjes wegwerken? Zo doe je dat! Lokaal nieuws woensdag 28 november 2018

Kabels netjes wegwerken? Zo doe je dat!

Je hebt eindelijk de woning van je dromen gevonden. Na een lange zoektocht is het dan eindelijk zo ver. De contracten zijn getekend en je hebt de sleutels eindelijk in je handen. Tijd om je woning lekker in te richten en natuurlijk je internet en tv bij Telfort laten installeren. Die installatie is zo geregeld, maar dan zit je uiteindelijk nog met al die kabels. Want hoe werk je die nu netjes weg en hoe doe je dit op zo’n manier dat het je niet al teveel moeite kost? Met deze handige tips is kabels wegwerken geen probleem meer!

1. Maak ze zichtbaar

Waarom zou je de kabels wegwerken, als je ze ook als toevoeging voor je interieur kunt gebruiken? Laat de kabels juist lekker zichtbaar en laat ze mooie patronen vormen op de muren of koop unieke design items (speciaal gemaakt voor kabels) om het geheel er super hip uit te laten zien. Je kan de kabels zelfs verven. Een setje knal oranje kabels tegen een helder witte muur kan mooie resultaten opleveren! Let wel op dat je de juiste verf koopt, zodat deze niet gaat brokkelen.

2. Kabeldozen

Wil je ze toch liever wegwerken? Er zijn gelukkig genoeg manieren om dit op een nette, snelle manier te doen. Gebruik kabeldozen of andere design oplossingen op de kabels samen te brengen, en netjes weg te werken. Eventueel zelfs samen met de vloerisolatie . Verzamel de kabels bijvoorbeeld tegen de achterkant van een televisiemeubel, de onderkant van je bureau of zelfs strak tegen de muur. Alle kabels lopen naar, en van, een centraal punt, en alles blijft zo lekker overzichtelijk.

3. Een centraal punt

Heb je naast televisie en/of laptop kabels nog tientallen kabels door de woning lopen voor telefoons, tablets en andere apparatuur? Dan is het logisch dat je hier op een gegeven moment helemaal de kriebels van krijgt. Probeer alle kabels samen te laten komen in een centraal punt, en werk dit centrale punt netjes weg. Een oplaad station in een lade van de keukenkast bijvoorbeeld.

4. Een nepmuur

Een klein stukje nep muur kan wonderen doen. Of je hier nu een strak doek voor gebruikt, een kartonnen doos of daadwerkelijk een ‘stukje muur’. Je kunt alle kabels wegwerken achter dit stukje façade, en geen mens die kan zien dat er kabels achter het mooi weggewerkte stukje lopen. Het zit er strak en gelikt uit, en kan daarnaast ook nog eens gebruikt worden voor andere leuke doeleinden. Een leuke fotocollage bijvoorbeeld of een lekker knal kleurtje om de woning wat op te vrolijken.

Lokaal nieuws maandag 15 oktober 2018

Jouw nieuwe kantoorruimte in Den Haag?

Oh, Oh Den Haag. Mooie stad, vol met kantoren. 195 beschikbare kantoorruimten om precies te zijn. SKEPP heeft hier de keuze aan maar liefst 35 kantoorpanden, verdeeld over 8 stadsdelen. Dus of je nu het liefst in Haagse Hout werkt, of liever iedere morgen richting het centrum rijdt. Kijk eens rustig rond bij SKEPP. Wel is het zaak snel erbij te zijn wanneer je een geschikte kantoorruimte in Den Haag ziet. Sommige plekjes in de stad zijn namelijk erg gewild en dus ook zo verhuurd. De meeste kantoorruimtes in Den Haag bevatten zowel flexplekken als kantoorruimtes. Zowel voor ondernemers die op een afgesloten werkplek zitten, als mensen die liever in een kantoortuin werken is er een passende werkplek beschikbaar.

Scherp op jouw budget

Aan huur zit vaak een budget vast. Je wilt maandelijks natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn aan alleen het pand van waaruit je werkt. Dit is dan ook vaak een belangrijke factor die de keuze van huurders bepaalt. Deze kantoren huur je via SKEPP kantoorruimtes huren :

• Virtuele kantoorruimte - vanaf €49,- p.m.
• Flexplekken - vanaf €99,- p.m.
• Werkplekken - vanaf €149,- p.m.
• Kantoorkamers - vanaf €249,- p.m.
• Conventionele kantoorruimte - vanaf €749,- p.m.

Zodra je de keuze voor jouw soort kantoor en het bijbehorende budget hebt gemaakt, ga je verder met afvinken. Wil je bijvoorbeeld graag een receptie bij binnenkomst? Of is goede wifi een vereiste in jouw kantoorruimte in Den Haag? Dan klik je deze aan. Misschien is alleen een bureau en goede koffie voor jou een voorwaarde om lekker te kunnen werken. Bij SKEPP behoort dit tot de keuzemogelijkheden. Direct staan de beschikbare kantoorruimtes in Den Haag voor je neus, je hoeft alleen nog maar online in te plannen wanneer je daadwerkelijk een kijkje wilt gaat nemen.

Pak een virtuele tour

Met zoveel verschillende huuropties, is het goed om de kantoorruimte goed op je in te laten werken. En wat is er dan fijner dan goed beeldmateriaal? SKEPP heeft van ieder kantoor representatieve foto’s, video’s en 3D virtuele tours. Zo krijg je een compleet beeld van de uitstraling en sfeer van de kantoorruimte in Den Haag. Samen met de specifieke wensen, heb je een zo compleet mogelijk beeld van kantoorruimtes waar je zo terecht kunt. Ben je toch nog niet zeker van je keuze? Neem dan vooral contact op met de specialisten van SKEPP. Er zit altijd één van de medewerkers voor je klaar om via chat te benaderen. Zij geven passend antwoord op je vragen en geven ze advies in jouw zoektocht, altijd binnen maximaal 1 uur.

SKEPP gaat trouwens nog verder dan alleen het vinden van een kale kantoorruimte in Den Haag. Ook de inrichting kun je namelijk al helemaal vooraf bepalen. Dit is mogelijk met het inrichtingsconcept van Officeplanner. Het transport, de montage en de coördinatie van deze flexibele kantoorinrichting is in handen van SKEPP. Het ergonomische meubilair is met een druk op de knop ‘bij te bestellen’ of ‘terug te schalen’. Ideaal als je bijvoorbeeld op projectbasis kantoorruimte in Den Haag zoekt en geen investeringskosten voor meubilair wilt. Op die manier kun je met gerust hart starten met de huur van jouw nieuwe kantoorruimte in Den Haag.

Het belang van een goede vloerisolatie Lokaal nieuws dinsdag 14 augustus 2018

Het belang van een goede vloerisolatie

Mogelijk heb je net een prachtige woning gevonden in de regio Den Haag via of ben je juist op zoek naar een nieuw huis. Wanneer je jouw droomhuis hebt gekocht, begint het verbouwen en inrichten. Een verouderde woning kun je helemaal moderniseren en verduurzamen met een goede vloerisolatie. Daarmee bespaar je ook nog eens op de kosten.

Het belang van vloerisolatie

Een huis zonder vloerisolatie tocht meer. Via de vloer dringt namelijk kou en vocht naar binnen. Dat merk je door de vochtige lucht in huis en koude voeten. Om het huis te verwarmen, moet de thermostaat omhoog. Dit heeft invloed op het milieu,  want de CO2-uitstoot gaat omhoog. Én je ziet het terug op de energierekening. Met een goede vloerisolatie kun je dit voorkomen en gaat er minder warmte verloren. Je dringt het jaarlijkse gasverbruik zo tot 190 kubieke meter terug.

Isoleren

Woningen die na 1983 gebouwd zijn, hebben meestal vloerisolatie. Veel oudere huizen niet. Vooral deze huizen hebben baat bij een goede vloerisolatie. Het beste is ondervloerisolatie. Dit werkt echter alleen wanneer er onder de vloer een kruipruimte is van tenminste 35 centimeter. Het is ook belangrijk dat het isolatiemateriaal droog blijft. Daarom leg je een dampremmende folie van kunststof op de vloer van de kruipruimte. Wanneer er zo nu en dan een laag water staat in de kruipruimte, zul je luchtkussenfolie of piepschuimchips moeten gebruiken. Bij een kruipruimte van minimaal 20 centimeter is bodemisolatie een optie. Dan wordt piepschuim of schuimbeton in de kruipruimte gespoten. Heb je een kruipruimte van minimaal 40 centimeter? Dan kun je ook bodemhygrolatie gebruiken. Dit is een soort matras van piepschuimbolletjes.

Geen kruipruimte

Wanneer de woning geen kruipruimte heeft, kun je die laten uitgraven door een specialist. Dit is wel behoorlijk prijzig en je moet je plannen melden bij de gemeente. Een alternatief is om de vloer te vervangen of te verhogen. Wanneer je de vloer wil verhogen, leg je een nieuwe vloer met een betere isolatie op de bestaande vloer. Dit heeft als gevolg dat je de deuren in huis in zal moeten korten. In plaats van verhogen kun je de bestaande vloer ook vervangen door een vloer die isolatie aan de onderkant heeft.

Besparen

Wanneer je de vloer goed isoleert, kun je in een tussenwoning zo'n 160 euro per jaar besparen volgens berekeningen van MilieuCentraal. Bij een hoekwoning is de besparing per jaar 180 euro en bij een vrijstaande woning zelfs 320 euro. Qua kosten moet je er rekening mee houden dat die variëren van zo'n 1.400 euro bij een tussenwoning en ruim 3.000 euro bij een vrijstaande woning. Mogelijk zijn er overheidssubsidies die deze kosten deels compenseren. Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat je de thermostaat lager kunt zetten. Daarmee kun je jaarlijks zomaar een paar honderd euro besparen op het energieverbruik. Verder helpt het ook om een energievergelijker te gebruiken waarmee je kunt zien welke leverancier het goedkoopst is. Door middel van een energievergelijker krijg je advies over welke energieleverancier bij je past. En je ziet direct hoeveel je bespaart wanneer je overstapt.

Interview DNHC Lokaal nieuws maandag 09 juli 2018

Interview DNHC

Het voormalig onderkomen van de Octrooiraad in Benoordenhout wordt verbouwd en getransformeerd in een luxe appartementencomplex. “We richten ons op het hogere segment”, aldus de ontwikkelaar.

Door Marloe van der Schrier

Het voormalig onderkomen van de Octrooiraad in Benoordenhout wordt verbouwd en getransformeerd in een luxe appartementencomplex. “We richten ons op het hogere segment”, aldus de ontwikkelaar.
Door Marloe van der Schrier

“Elke verdieping heeft andere kenmerken. Bijna geen appartement is hetzelfde”, vertelt Sven Mathijssen enthousiast. Met de verhuizing van de Octrooiraad, kwam in Benoordenhout op de hoek van de Alkemadelaan en de Benoordenhoutseweg een groot monumentaal kantoorpand vrij. Nu maakt Re-Shape Properties er een appartementencomplex van waar straks 54 woningen en vier penthouses te vinden zijn. “Het is een ingewikkeld pand, waarbij we langdurig op de uitvoering hebben moeten studeren”, zegt Mathijssen. “Hoe maak je van een kantoorgebouw met historische details een appartementencomplex met een modern wooncomfort?

Neem bijvoorbeeld het monumentale trappenhuis aan de Alkemadelaan: dat wordt helemaal vernieuwd terwijl de originele details wel behouden bleven. “De gevels blijven overal staan, maar aan de binnenkant slopen we een stuk eruit dat weer wordt aangebouwd met metselwerk in dezelfde stijl. Ook de nieuw te bouwen balkons sluiten aan op de bestaande structuur. Dat is ook een eis van de welstand”, zegt Mathijssen. Het oude trappenhuis blijft hoe dan ook een blikvanger, maar is in het nieuwe ontwerp niet meer de enige toegang naar de appartementen. “We wilden woningen ontwikkelen voor het hogere segment en dan moet je toch naar individuele trappenhuizen toe. Nu hebben we in plaats van twee ingangen, vijf trappenhuizen.  

 

Pilaar in appartement

Dat elk appartement anders is maakte het een bewerkelijk project voor ontwikkelaar en aannemer, maar voor de consument heel mooi, aldus Mathijssen. “Van sommige appartementen hadden we meerdere varianten en steeds hebben we in onze ogen voor de beste indeling gekozen. Toch hebben de kopers weer ruimte om met de aannemer wijzigingen te maken. Elk appartement heeft een ander hoekje of een uitbouwtje. Dat zorgt dat er wat te kiezen valt.”

Dat beaamt koper Carolien Mertens. “Wij hebben midden in ons appartement een pilaar staan. Dat vind ik leuk. Het is uniek en heeft een eigen sfeer.” Samen met haar echtgenoot was ze op zoek naar een gelijkvloerse woning en liep tegen dit project aan. “De buurt – met het Van Hoytemaplein en het Haagse Bos om de hoek – is natuurlijk geweldig leuk. En als je naar de stad wil, pak je zo de fiets.”   

De appartementen in het complex zijn over het algemeen ruim: de kleinste twee woningen hebben een oppervlakte van 77 vierkante meter, verder zit alles boven de honderd vierkante meter, met als letterlijk hoogtepunt de vier penthouses van meer dan 200 vierkante meter groot. Prijzen variëren tussen ruim vier ton en 1,2 miljoen voor de penthouses. “De kopers zijn relatief vaak mensen die mooie familiewoningen hadden in bijvoorbeeld Benoordenhout en nu de kinderen de deur uit zijn, op zoek zijn naar een appartement”, zegt Mathijssen. “Maar er zijn ook veel Nederlandse expats die terugkeren en buitenlandse expats onder de kopers. Die laatste groep is het meer dan Nederlanders gewend zijn om in de stad in een in appartement te wonen.”

 

Geduld

“Ik ben er deze week nog langsgelopen”, lacht koper Mertens wiens geduld de komende tijd ernstig op de proef wordt gesteld. “Ik heb tegen twee mannen die er aan het werk waren gezegd dat ze op de vierde verdieping moeten beginnen. Want dat wachten, dat vind ik wel lang duren.” Volgend jaar zomer worden de eerste appartementen opgeleverd door aannemer BAM Wonen. Geïnteresseerde kopers moeten er overigens snel bij zijn als ze nog een woning willen bemachtigen: meer dan zeventig procent van de appartementen is inmiddels verkocht.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden