Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Actueel

Nieuws

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen Lokaal nieuws woensdag 29 november 2023

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

In 2024 verandert er veel rond het thema huis en hypotheek. Zo worden de leennormen verruimd, zeker als je een energiezuinige woning koopt. Ook op het vlak van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de studieschuld wijzigt het nodige. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste veranderingen in 2024.

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek Lokaal nieuws woensdag 15 november 2023

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek

Aflossen op je hypotheek voelt soms aan als een lange reis, maar wat als je sneller op je bestemming wilt zijn? Extra aflossen kan een uitstekend idee zijn, vooral als je minder rente wilt betalen en sneller schuldenvrij wilt zijn. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws woensdag 01 november 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Een eigen woning is voor veel mensen het meest kostbare bezit dat ze hebben. Als huiseigenaar is dan ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen onvoorziene schades. Dat kan met verschillende woonverzekeringen. Maar welke zijn echt noodzakelijk en welke zijn aanvullend? We geven een voorzet. 

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel in huizen als in een werkomgeving, deze moderne verwarmingsmethode biedt niet alleen comfortabele warmte, maar is ook energiezuinig en ruimtebesparend. Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen: elektrisch en watergedragen, ook wel ingefreesde vloerverwarming genoemd. Wat is wat precies?


• Elektrische vloerverwarming : dit systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingskabels of verwerkt in matten die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het is eenvoudiger en goedkoper om te installeren dan ingefreesde vloerverwarming.

• Ingefreesde vloerverwarming : in dit systeem worden buizen in de betonnen ondervloer gefreesd waar warm water door wordt geleid. Het is efficiënter in termen van energiegebruik en het is echter wel kostbaarder om te installeren dan elektrische vloerverwarming.

Geschikte vloeren

Zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverarming? Nee, niet allemaal, er zijn veel soorten wél geschikt. Waar je echt op moet letten is of je nieuwe vloer bestaat uit materiaal dat die warmte goed geleidt. Je zit altijd goed wanneer je kiest uit de volgende vloeren:

• De populaire pvc-vloeren zijn niet alleen prachtig, onderhoudsvriendelijk en krasvast; ze gaan perfect hand in hand met vloerverwarming. Deze dunne vloeren laten de warmte van vloerverwarming makkelijk door.

• Vinyl en laminaat: deze kunststof vloerbedekkingen kunnen goed overweg met vloerverwarming en bieden een breed scala aan kleuren en patronen.

• Beton: uitstekend voor vloerverwarming, omdat beton de warmte lang vasthouden en geleidt.

• Tapijt ; dat had je niet gedacht he? Er zijn zeker tapijtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hoe comfortabel wil je het hebben?

• Marmoleum en linoleum; deze duurzame materialen zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

• Net als tegels en natuursteen; prima warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast, wat resulteert in gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte en welke soort vloer je kiest. Over het algemeen kunnen elektrische systemen goedkoper zijn in de installatie dan de watergedragen systemen. Wil je weten waar de kostenpost voor jouw specifieke situatie op uitkomt, bij Aanhuis.nl Den Haag weten ze er alles van! Profiteer van eerlijk advies, bakken inspiratie en kwalitatief de beste producten. Ook voor het inmeten en leggen van je nieuwe vloer met vloerverwarming ben je hier aan het juiste adres. Want het aanleggen van vloerverwarming laat je natuurlijk over aan echte vakmensen met jarenlange ervaring, daar ga je zelf niet mee lopen knoeien.

Aanleggen door vakmensen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen doe-het-zelfproject voor de gemiddelde huiseigenaar. Het vereist professionele expertise om het systeem correct te ontwerpen, installeren en af te stemmen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanleggen van vloerverwarming het beste aan vakmensen kan worden overgelaten:

• Nauwkeurige berekeningen: vakmensen voeren de warmteverliesberekeningen uit om het juiste formaat en de juiste plaatsing van het verwarmingssysteem te bepalen, wat essentieel is voor een efficiënte werking en langdurig plezier.

• Kwaliteitsmaterialen en installatie: professionals zorgen ervoor dat hoogwaardige materialen worden gebruikt en dat de installatie volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd om lekkages of andere problemen te voorkomen.

• Aanpassing aan lokale bouwvoorschriften: vakmensen zijn op de hoogte van de lokale bouwvoorschriften en zorgen ervoor dat het vloerverwarmingssysteem aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Kortom; vloerverwarming biedt comfortabele, gelijkmatige warmte en is een efficiënte verwarmingsoplossing. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen en het aanleggen aan ervaren vakmensen over te laten om het beste resultaat te bereiken. De voordelen van vloerverwarming zijn op lange termijn de investering meer dan waard. Het zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm hart in je huis. Waar wacht je nog op?

Welk effect heeft de gestegen hypotheekrente? Lokaal nieuws woensdag 18 oktober 2023

Welk effect heeft de gestegen hypotheekrente?

Afgelopen weken zijn de hypotheekrentes verder gestegen. De gemiddelde vaste hypotheekrentes zijn in de afgelopen week uitgekomen op bijna het hoogste punt in de afgelopen tien jaar. De verschillen tussen de hoogste en de laagste rentes verschillen sterk. Dit heeft invloed op jouw maandlasten bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies! Lokaal nieuws vrijdag 06 oktober 2023

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies!

Hoera! Het is tijd om je nieuwbouwhuis naar jouw wensen in te richten. Van vloeren tot raamdecoratie en gordijnen . Dat kan nogal overweldigend zijn, met zoveel keuze. Gelukkig hebben wij een simpele en leuke oplossing! Kom naar Aanhuis.nl Den Haag voor persoonlijk interieuradvies en laat ons team je helpen. We staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies en inspiratie, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Wat is een interieuradvies?

Het kan best lastig zijn om je voor te stellen hoe je een leeg, kaal huis kunt inrichten, maar geen zorgen, wij hebben de perfecte aanpak. We toveren professionele 3D-ontwerpen tevoorschijn, waarmee jij je toekomstige interieur tot leven ziet komen.

Wat je ook in gedachten hebt, laat ons je fascineren met onze kennis en interieurproducten! Een interieuradvies zal jouw creativiteit zeker een flinke boost geven. Laat je verrassen door de magische combinaties van raamdecoratie en gordijnen voor een knusse sfeer of stoere stalen deuren voor een industriële kick!"

CTA: Boek jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl

Ontdek de interieurproducten die bij jou passen

Bij Aanhuis.nl vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige vloeren, die de basis vormen van elke kamer. Daarnaast hebben we stijlvolle gordijnen die een vleugje elegantie toevoegen aan je ramen. Ons aanbod omvat ook een diverse selectie sfeervolle raamdecoratie en moderne stalen deuren . Voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, hebben wij Smart home producten die zowel functionaliteit als stijl toevoegen aan jouw huis.

Maar dat is nog niet alles! Wij hebben ook kasten op maat die bij jouw opbergbehoeften passen en unieke trappen die op jouw woonstijl aansluiten. Of je nu een minimalistische woonstijl wenst, een voorliefde hebt voor een landelijke charme of je wilt wagen aan een moderne en strakke uitstraling, wij hebben de ideale interieurproducten om aan jouw wensen te voldoen.

Alles onder één dak

Het verwezenlijken van jouw droominterieur is nu makkelijker dan ooit! Bij Aanhuis.nl hebben we alle interieurproducten en services onder één dak waardoor het nog leuker wordt. Nadat we je deskundig interieuradvies hebben gegeven, zorgen wij voor het volledige inmeten en monteren van de interieurproducten die je hebt gekozen. Zo kun jij zonder zorgen genieten van jouw prachtig nieuwe interieur.

Kortom, een interieuradvies bij ons is niet alleen de eerste stap, maar ook de meest belangrijke stap op weg naar het vinden van de interieurproducten die jouw huis een echt thuis maken. Wij hebben er nu al zin in om jouw droominterieur te realiseren, volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijke smaak en stijl. Op die manier kun je elke dag opnieuw genieten van jouw heerlijke, stijlvolle thuis.

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren en inspireren! Boek vandaag nog jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl Den Haag, Willem de Zwijgerlaan 54, in Den Haag.

 

Overwaarde woning vrijmaken? Dit zijn de mogelijkheden Lokaal nieuws woensdag 04 oktober 2023

Overwaarde woning vrijmaken? Dit zijn de mogelijkheden

De extreme gekte op de woningmarkt is inmiddels voorbij. Toch heeft een groot deel van de huiseigenaren relatief veel overwaarde. Zeker als een woning al tien jaar of langer in eigendom is. Op verschillende manieren kun je de overwaarde vrijmaken. Bijvoorbeeld om je woning te verduurzamen of de tuin aan te pakken. In deze blog lees je welke mogelijkheden je hebt en waar op te letten bij het verzilveren van overwaarde. 

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij Lokaal nieuws woensdag 20 september 2023

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij

Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Prijzen woningen alweer omhoog? Lokaal nieuws woensdag 06 september 2023

Prijzen woningen alweer omhoog?

Aan de dip op de woningmarkt lijkt alweer een eind te komen. Waar makelaars eerder nog somber gestemd waren, klonk het meest recente bericht van de NVM hoopvol. Verwacht wordt sowieso dat de prijzen op termijn verder stijgen, na een correctie in de afgelopen maanden. Vooral loonstijgingen en haperende nieuwbouw leggen een stevig fundament onder de prijzen.

Hypotheek nieuwbouw: alles waar je aan moet denken Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Hypotheek nieuwbouw: alles waar je aan moet denken

Het kopen van een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen gefinancierd middels een hypotheek. Nieuwbouw financieren gaat alleen iets anders dan de financiering voor een bestaande woning. Dit komt onder andere doordat nieuwbouw nog gebouwd moet worden, waardoor de hypotheek in meerdere onderdelen is opgesplitst.

Om al je vragen te beantwoorden hebben we hieronder alle onderdelen voor een nieuwbouw hypotheek voor je uitgezocht. Zo weet je precies hoe je een nieuwe woning kunt financieren en waar je allemaal aan moet denken. Als jij dan dé perfecte woning hebt gevonden, weet je precies wat je moet regelen voor het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw.

Voorwaarden van een hypotheek voor nieuwbouw

Stel: je bent ingeloot voor nieuwbouw in Den Haag . Op dat moment moet je zorgen dat je de financiering en dus de hypotheek nieuwbouw rond krijgt. Hiervoor is het belangrijk dat je alle voorwaarden voor de financiering duidelijk hebt. De voorwaarden hiervan kan je samen uitzoeken met een hypotheekadviseur. Zij weten precies waar je op moet letten bij de aanvraag.

Zo is het van belang hoe lang de hypotheekofferte geldig is, omdat het vaak nog even duurt voordat de bouw start. Verloopt deze offerte eerder dan de start van de bouw, dan moet je zorgen dat deze verlengt wordt. Daarbij moet je vooraf kijken welk meerwerk je mee kunt financieren in de hypotheek van nieuwbouw. Dit meerwerk is onderdeel van het bouwdepot dat je opneemt in de hypotheek. Uit dit depot kun je alle werkzaamheden van de aannemer betalen.

Onderdelen van een nieuwbouw hypotheek

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je niet te maken met kosten koper of taxatiekosten. Wel komen er een aantal andere kosten kijken bij een nieuwbouw hypotheek. Deze kosten zijn verdeeld in de volgende onderdelen:

De bouwrente

Voorafgaand aan de koop, heeft een aannemer van nieuwbouw vaak al diverse kosten gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld de aankoop en het bouwrijp maken van de grond zijn, maar soms is er ook al begonnen met de bouw. Om deze kosten te vergoeden als het project verkocht is, vraagt een aannemer een rentevergoeding. Dit wordt ook wel de bouwrente genoemd.

Het bouwdepot

Het bouwdepot is een bedrag van de hypotheek bij nieuwbouw welke wordt gestort op een speciale rekening. Uit dit depot kun je alle kosten voor de bouw van het huis betalen. De bedragen die je uit dit depot opneemt komen automatisch bij de hypotheek op. Dit verandert niets aan de totale hoogte van de financiering. Het totaal blijft hetzelfde, alleen de verhoudingen bouwdepot – hypotheek verandert langzaam.

Renteverlies bij nieuwbouw

Over het bedrag in het bouwdepot ontvang je een rentevergoeding en over de hypotheek betaal je rente. Dankzij de vergoeding over het bouwdepot betaal je in het begin relatief weinig rente. Hoe meer er wordt gebouwd, hoe minder vergoeding je dus krijgt. Hierdoor lopen je maandelijkse lasten langzaam op. Het verschil hiertussen noemen we renteverlies tijdens de bouw.

De betaling van de hypotheek

Door de verschillende onderdelen van een hypotheek bij een nieuwbouwwoning, is het vooraf lastig te zeggen wanneer je hypotheek gaat betalen. Dit start namelijk op het moment dat de grond wordt overgedragen. Wanneer de akte officieel bij de notaris is ondertekend, start je met maandelijkse betaling van de aflossing en rente.

Als je al een koop- of huurwoning hebt zul je ook te maken krijgen met dubbele lasten of een overbruggingskrediet. Deze dubbele lasten moet je wel kunnen opbrengen. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen en adviseren of dit haalbaar is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan met een hypotheek nieuwbouw!

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Den Haag profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Willem de Zwijgerlaan 54 in Den Haag om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

Wat is het verschil tussen een plat dak van Bitumen en van PVC? Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Wat is het verschil tussen een plat dak van Bitumen en van PVC?

Er zijn talloze huizen die een plat dak hebben. Het bouwen van een plat dak is een stuk voordeliger dan een puntdak, en het biedt in sommige gevallen betere mogelijkheden voor verdere aanbouw. Als het gaat om het materiaal van een plat dak, dan zijn bitumen en PVC twee populaire opties. Allebei kennen ze hun unieke kenmerken en voordelen, dus het begrijpen van de verschillen is handig voor het maken van een geïnformeerde aankoopkeuze. Dus, wat is het verschil tussen een plat dak van bitumen en van PVC?

Wat is bitumen?

Bitumen, ook wel teer of asfalt genoemd, is een stroperige, zwarte vloeistof die uit ruwe olie wordt gedestilleerd. Voor dakbedekkingen zijn ze ideaal om te mengen met andere materialen die helpen een duurzame, waterdichte laag te vormen.

Je komt een bitumen dakbedekking tegen in twee hoofdtypen: APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). APP staat bekend als plastisch en blijft flexibel bij lage temperaturen, terwijl SBS-bitumen meer elastisch is en een goede weerstand heeft tegen veroudering en weersinvloeden.

Wat is PVC?

PVC, in zijn volledigheid bekend als polyvinylchloride, is een kunststof dat ontzettend vaak wordt gebruikt in de bouw. Het is een kunststof die synoniem staat voor duurzaamheid en veelzijdigheid.

Een PVC-dakbedekking is een enkellaagse oplossing en gaat vele jaren mee. Het wordt geproduceerd in rollen die op het dak worden gelijmd. Ze kunnen echter ook mechanisch bevestigd of gelast met hete lucht worden.
Verschillen tussen bitumen en PVC

1. Duurzaamheid

Zowel bitumen als PVC scoren hoog op duurzaamheid en voordeligheid, maar toch hebben ze verschillende levensverwachtingen. Bitumen daken staan garant voor een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar, terwijl PVC-daken 25 tot 35 jaar of zelfs langer kunnen meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de installatie, de (weers-)omstandigheden en het onderhoud.

2. Weerstand tegen weersinvloeden

Bitumen gaat goed om met extreme temperaturen en weersomstandigheden, terwijl PVC van nature UV-bestendig is. Het zorgt ervoor dat PVC-daken minder snel zullen verslechteren onder invloed van de zon, wat ze met name een goede keuze maken in zonnige klimaten.

3. Onderhoud

Er zijn degelijke verschillen op te merken over de onderhoudsbehoeften. Daar waar bitumen daken regelmatig onderhoud vereisen om hun levensduur te verlengen, zijn PVC-daken relatief onderhoudsvrij. Ze moeten natuurlijk wel nog steeds worden geïnspecteerd op schade na extreme weersomstandigheden.  

PVC-daken zijn van thermoplastisch materiaal, waardoor reparaties gemakkelijk gelast kunnen worden met hete lucht. Bovendien biedt het een inherente weerstand tegen UV-straling en chemicaliën

4. Milieuvriendelijkheid

PVC-daken zijn relatief goed recyclebaar aan het einde van hun levensduur, wat ze een milieuvriendelijkere keuze maken dan bitumen. Kunnen bitumen daken ook gerecyceld worden?

Jazeker, het gerecyclede materiaal wordt toegevoegd aan vers bitumen en andere grondstoffen, bijvoorbeeld om een nieuw, duurzaam dakproduct te creëren of een geasfalteerde weg aan te leggen.

Het kan echter wel wat meer werk vereisen qua de-installatie en uiteindelijke verwerking.

Tenslotte nog één punt omtrent PVC en milieuvriendelijkheid: de productie van PVC kan leiden tot de uitstoot van schadelijke chemicaliën, terwijl bitumen een meer natuurlijk product is.

5. Prijs

Prijzen kunnen een verschil maken. Bitumen dakbedekkingen zijn over het algemeen goedkoper dan PVC. Dit geldt met name voor de initiële kosten, want bitumen kan iets meer onderhoud vereisen vanwege de gevoeligheid voor krimp en scheurvorming na verloop van tijd.

Voor meer informatie over verschillende soorten dakbedekkingen, onderhoud en reparaties, neem contact op met Dakdekker Den Haag .

Walvisgraatvloeren: De Luxe van Groot Formaat Lokaal nieuws maandag 28 augustus 2023

Walvisgraatvloeren: De Luxe van Groot Formaat

Walvisgraatvloeren zijn een luxe en elegante keuze in interieurontwerp, vooral bekend om hun unieke, grote "V"-vormige patronen. Het belangrijkste kenmerk dat walvisgraatvloeren onderscheidt van traditionele visgraatvloeren is het grotere plankformaat. Dit grotere formaat versterkt de visuele aantrekkingskracht en geeft een gevoel van ruimtelijkheid.

Walvisgraatvloeren zijn niet alleen populair in residentiële settings, maar vinden ook hun weg naar commerciële ruimtes zoals kantoren en hotels.

Lees meer over de walvisgraatvloer op het blog van Uipkes
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/walvisgraat

 

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt? Lokaal nieuws woensdag 23 augustus 2023

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt?

Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Neem het renteaanbod van je geldverstrekker niet klakkeloos over. Als de rentevaste periode afloopt, kun je namelijk zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker. Soms ook tegen een betere rente en voorwaarden. 

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde Lokaal nieuws woensdag 09 augustus 2023

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde

Een verbouwing doe je in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat het waarde kan toevoegen aan je woning. Niet elke verbouwing heeft echter een even grote impact op de woningwaarde. 

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen Lokaal nieuws woensdag 26 juli 2023

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen

Hypotheeklasten bestaan bij de meeste mensen uit twee delen: de rente die je verschuldigd bent en de aflossing. Door extra af te lossen op je hypotheek daalt de schuld en daarmee de maandlasten. Je kunt echter niet altijd onbeperkt extra aflossen op je hypotheek en niet in elke situatie is een extra aflossing gunstig.

Welke kleur kiezen bij een traprenovatie? Lokaal nieuws dinsdag 25 juli 2023

Welke kleur kiezen bij een traprenovatie?

Het kiezen van de juiste kleurcombinaties voor het bekleden van trappen bij houten vloeren kan een uitdaging zijn. Een trap in dezelfde kleur als de vloer zorgt voor een naadloze overgang en straalt eenheid uit, maar het kan moeilijk zijn om exact dezelfde kleuren te vinden. Contrasterende kleuren en materialen voor de trap creëren een moderne en industriële look, maar trekken meer aandacht in de ruimte. De keuze voor de kleur van de trap hangt af van persoonlijke smaak, interieurkleuren en het gewenste effect. Uipkes biedt maatwerk in houten vloeren, trappen en kleur, inclusief trapleuningen en andere houten interieurstukken.

Lees het volledige blogbericht hier:
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/welke-kleur-trap-bij-een-houten-vloer

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil? Lokaal nieuws woensdag 12 juli 2023

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil?

Soms kan er een aantal weken of zelfs maanden verstrijken tussen het tekenen van de hypotheekofferte en de inschrijving in het hypotheekregister bij de notaris. Op dat moment wordt de woning daadwerkelijk aan je overgedragen. In de tussentijd kan de hypotheekrente stijgen of dalen. Er zijn verschillende manieren waarop geldverstrekkers hiermee omgaan.

Hongaarse punt of visgraat vloer? Lokaal nieuws maandag 03 juli 2023

Hongaarse punt of visgraat vloer?

Ontdek het verschil tussen de Hongaarse punt vloer en de visgraat vloer en de unieke eigenschappen die elk patroon met zich meebrengt. Van de klassieke visgraat vloer tot de strakke symmetrie van de Hongaarse punt  - de mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren door de diverse variaties op beide vloeren en ontdek welk legpatroon het beste bij jouw interieur past.

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen? Lokaal nieuws woensdag 28 juni 2023

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen?

Voor de gemiddelde woning betaal je minder dan bijvoorbeeld een half jaar geleden. Dit betekent niet automatisch dat je met hetzelfde inkomen een grotere woning kunt kopen. Door de gestegen hypotheekrente pakt je maximale hypotheek lager uit. Hoeveel moet je zelf inleggen bij het kopen van de gemiddelde woning?

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden