Actueel

Nieuws

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Breng sfeer in huis met behang Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Breng sfeer in huis met behang

Een mooie behangetje aan de muur is helemaal van deze tijd. Je kunt er eindeloos mee combineren. Of je nou houdt van gekke prints of meer voor een rustige look wilt gaan, met behang kan je alle kanten op. Maar waar moet je nou op letten?

Soort behang

Bij het uitzoeken van behang ben je al snel geneigd om meteen te kijken naar prints en kleuren. Maar dan sla je meteen een belangrijke stap over. Er zijn namelijk ook veel verschillende soorten behang en die keuze kan al essentieel zijn.

Er is meteen al een grote variëteit in soorten behang: papierbehang, vliesbehang, vinylbehang, glasvezelbehang, textielbehang. En ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is papierbehang relatief goedkoop maar vochtgevoelig en dus niet overal toepasbaar. Vliesbehang is geschikt voor muren met lichte scheurvorming maar is wel weer duurder. Om goed advies te krijgen over welke behang het meest geschikt is voor jouw ruimte, kan je een schilder in Den Haag zoeken .

Mix en Match

Het leuke aan behang is dat je een ruimte een hele eigen sfeer kunt geven. En je kan eindeloos combineren. Je kan een gave blikvanger creëren door een eigen familie- of vakantiefoto af te laten drukken op fotobehang. Zo geef je de ruimte meteen een persoonlijke touch. En in plaats van een hele muur te behangen, kan je ook in combinatie met verf een lambrisering aanbrengen. Je behangt bijvoorbeeld het bovenste vlak en kiest een passende kleur voor het ondervlak. En zo kan je eindeloos combineren! Wist je dat je zelfs de wanden van je badkamer kan je behangen? Tegels aan de muur plaatsen is vaak een veel duurdere optie dan een behang met tegellook aan te (laten) brengen. Of je geeft je badkamer een glamoureuze look met een metallic behang. Je kunt veel leuke ideeën opdoen door bijvoorbeeld op de site van VT Wonen te kijken. Dus als je even geen inspiratie hebt, zijn er genoeg mooie voorbeelden te vinden!

Het totaalplaatje

Je muren doen natuurlijk al heel veel, maar het totaalplaatje moet ook kloppen. Hoe richt je een nieuwe woning mooi in? Het allerbelangrijkste is dat je behang goed aansluit bij de raambekleding en vloer en niet andersom. Een behang kan je makkelijk vervangen, mocht het uiteindelijke resultaat toch niet zijn wat je in je hoofd bedacht had. Bij een vloer gaat dit wat moeilijker.

Vind je het moeilijk om jouw ideeën visueel te maken? Pinterest is hier een mooi hulpmiddel voor.

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Hoe richt je een nieuwe woning mooi in? Lokaal nieuws woensdag 12 januari 2022

Hoe richt je een nieuwe woning mooi in?

Ga je in een nieuwe woning wonen? Wat een fijn vooruitzicht! Je wilt de inrichting van je nieuwe huis natuurlijk op de beste manier aanpakken. Zeker als het om een nieuwbouwwoning gaat, komt er wel wat bij kijken om voor persoonlijkheid en sfeer te zorgen. Hoe pak je dat nu het best aan? We delen onze tips!

Mooie raamdecoratie

De aankleding bij de ramen in je woning is een belangrijke manier om voor sfeer te zorgen. Besteed hier dan ook zeker de nodige aandacht aan: je kunt het zien als een essentiële basis voor het mooie inrichten. Bij ilumio raamdecoratie heb je veel opties om uit te kiezen – zo kun je de decoratie bij je ramen helemaal naar wens invullen. Ga bijvoorbeeld voor de fraaie houten jaloezieën op de website van ilumio : een enorm stijlvolle toevoeging aan je interieur. Kies de kleur die jij het mooist vindt, van modern en fris wit tot stoer en robuust zwart, om maar wat voorbeelden te noemen.

De juiste vloer

Om een nieuwe woning helemaal naar wens in te richten, is het soms zeker aan te raden om de vloer aan te pakken. Met de juiste vloer kun je namelijk echt voor de perfecte sfeer in huis zorgen. Dat ligt maar net aan de woonstijl die je wilt in huis. Zo past een strakke betonvloer goed in een minimalistisch interieur en zorgt een houten vloer juist voor een knusse en huiselijke look.

De aankleding van de muren

Niet alleen de vloer telt mee, maar ook de muren! Misschien wil je wel voor een vrolijke kleur op de wand zorgen: het is verstandig om met het verven aan de slag te gaan voordat al je spullen al in je nieuwe woning staan. Behang is ook zeker een optie, als je een print uitkiest maak je echt iets bijzonders van je interieur.

De verlichting in je nieuwe woning

Hoewel je gewoon hier en daar een lamp kunt ophangen, is het een beter idee om een slim plan te maken voor de verlichting in je huis. Hang de lampen precies op de juiste plek op: als je vooraf bedenkt waar je de eettafel wilt plaatsen, kun je zorgen dat de lamp hier goed boven komt. En kies niet alleen voor plafondlampen, maar denk ook aan een mooie staande lamp naast de bank bijvoorbeeld. Variatie zorgt voor een fraaiere look!

Accessoires zijn belangrijk

Sla ten slotte de accessoires in je nieuwe woning niet over! Dat zijn toch wel dé sfeermakers die voor persoonlijkheid in je woning zorgen. Bedenk hoeveel accessoires je kwijt wilt in je huis: afhankelijk van de ruimte die je hebt en hoe vol je bijvoorbeeld je woonkamer wilt zetten. Het is het leukst om een mix van accessoires in huis te halen. Mooie kamerplanten, een opvallende klok aan de muur, een uniek beeldje en gezellige kaarsen: pak lekker uit om je helemaal thuis te kunnen voelen in je nieuwe huis!

Evenementen

12 jun
Event Casa Vita
Casa Vita

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden