Actueel

Nieuws

Op zaterdagochtend 9 maart 2019 zal de derde bijeenkomst van De Vroon plaatsvinden. Lokaal nieuws dinsdag 19 februari 2019

Op zaterdagochtend 9 maart 2019 zal de derde bijeenkomst van De Vroon plaatsvinden.

Tijdens de eerste bijeenkomsten zijn geïnteresseerden bijeen gekomen om kennis te maken met het concept, de plek, elkaar en het team maar ook na te denken over de plattegronden van hun eventuele toekomstige woning.

Op zaterdagochtend 9 maart 2019 zal de derde bijeenkomst van De Vroon plaatsvinden. Deze bijeenkomst staat in het teken van zorg en services.  Tijdens deze bijeenkomst verkennen we met elkaar de basis voor de zorgcoöperatie van en voor de toekomstige bewoners. De zorgcoöperatie kan een sociale, ondersteunende, 'medische' en technische functie vervullen. Ook kan deze een belangrijke rol gaan spelen in het gezondheidsnetwerk voor de wijk. De mogelijke invullingen van de zorgcoöperatie en de organisatorische mogelijkheden worden in deze bijeenkomst helder uitgelegd. Uiteraard is er ruimte om uw vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.  

De bijeenkomst vindt plaats bij Informatiecentrum Vroondaal. Het adres is Vroonhoevelaan 2 te Den Haag. De inloop is om 9.30 uur, om 10.00 uur starten we met de presentatie. De zaal van de bijeenkomst bevindt zich op de begane grond, het toilet is middels een trap te bereiken. 

Meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst? Ga naar  https://www.vroondaal-devroon.nl/bijeenkomst .

Een nieuwbouwwoning of bestaande bouw, wat past bij jou? Lokaal nieuws dinsdag 12 februari 2019

Een nieuwbouwwoning of bestaande bouw, wat past bij jou?

Wil je binnenkort een huis gaan kopen? Dan is een van de eerste vragen naar wat voor huizen je wilt gaan kijken. Kijk je op funda naar bestaande bouw of wordt het toch een van die nieuwbouwprojecten? In Den Haag is de keuze enorm. Er zijn huizen met eeuwenoude karakteristieke details, typische jaren 70 woningen en ultra moderne huizen. Wat voor jou de beste keuze is, is volledig afhankelijk van je smaak, behoeften en wensen.

Alles zelf bepalen

Het grote voordeel van nieuwbouwwoningen ten opzichte van bestaande bouw is natuurlijk dat je alles zelf kunt bepalen. Je zit in elk geval niet opgescheept met een oranje keuken of een verouderde badkamer. Een huis kopen is een kostbare aangelegenheid. Een ouder huis heeft vaak flink wat aanpassingen nodig voordat het volledig aan je wensen voldoet. Met een nieuwbouwwoning heb je dit probleem niet. Je kunt de keuken en badkamer kiezen die jij graag wilt hebben. Daarnaast kun je vaak ook in overleg het aantal kamers aanpassen aan jouw wensen. Maak van twee kamers één kamer of juist andersom. Het fijne hieraan is dat je dit niet allemaal zelf nog hoeft te doen na de overdracht.

Duurzaamheid en nieuwbouwwoningen

Duurzaam wonen is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Nieuwbouwwoningen moeten vanaf 2020 bijna energieneutraal zijn. Het is sowieso verstandig om je nieuwbouwwoning zo duurzaam mogelijk te maken. Gemeenten in Nederland hebben allemaal doelstellingen op gebied van duurzaam wonen. Gemeente Den Haag wil vanaf 2030 een klimaatneutrale stad zijn. Een belangrijke stap om dit doel te behalen, is het stoppen met gebruik van aardgas in woningen. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen. Nieuwbouwwoningen die nu worden gebouwd, zijn ‘van het gas af’. Koop je binnenkort een nieuwbouwwoning, dan krijg je de keuze uit verschillende duurzaamheidsoplossingen voor het verwarmen van je huis. Zo kan energie opgewekt worden met zonnepanelen of wordt de woning verwarmd met een warmtepomp.

Nieuwbouwwoningen zijn ook altijd erg goed geïsoleerd. Dit is niet alleen fijn voor het wooncomfort, maar ook voor de energierekening. Helemaal wanneer je investeert in een paar zonnepanelen, wordt het hoge bedrag van de energierekening deels gecompenseerd. Om nog verder te besparen is het altijd goed om je te verdiepen in energieleveranciers en energieprijzen vergelijken . Dit is de beste manier om zo voordelig en comfortabel mogelijk te kunnen wonen in je nieuwbouwwoning.

Nog meer voordelen

Naast een lage energierekening, zijn er nog een aantal financiële voordelen bij nieuwbouwwoningen. Koop je een bestaande woning, dan betaal je altijd de ‘kosten koper’. Deze bestaan uit overdrachtsbelasting, kosten voor het taxatierapport en makelaarskosten. Bij een nieuwbouwwoning heb je geen kosten koper. De enige kosten die je op dit gebied moet betalen zijn die voor het afsluiten van de hypotheek en notariskosten voor het opstellen van de hypotheekakte.

Samengevat is de keus tussen nieuwbouwwoning en bestaande bouw afhankelijk van verschillende factoren. Het zelf kunnen bepalen van de inrichting is voor veel mensen een belangrijke factor in de keuze voor een nieuwbouwhuis. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat je door de strenge milieueisen terecht komt in een energiezuinig huis met lage energierekening.

Foto:  Pixabay | mastersenaiper

Een nieuw woonzorggebouw als ‘netwerk’ in Vroondaal Lokaal nieuws dinsdag 22 januari 2019

Een nieuw woonzorggebouw als ‘netwerk’ in Vroondaal

De Vroon biedt een andersoortig en gevarieerd woonmilieu en gaat over mooie, nieuwe dingen mogelijk maken. Over het maken van een plek waar het goed toeven is. Een plek voor jezelf en om samen te zijn. Er wordt een woongebouw gecreëerd dat van meerwaarde is voor de bewoners en de buurt, een plek waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, een plek vol energie. Er is gestart met de initiatieffase waarin de haalbaarheid en behoeften geïnventariseerd worden. 

Collectieve ruimten 

Dit project biedt een vernieuwend concept van appartementen met zorg en services nabij als toevoeging voor vitaal ouder worden in de wijk. Iedereen woont in een eigen, zelfstandig appartement (variërend van circa 65 tot 120 m² GO). Daarnaast is circa 250 m² gereserveerd voor collectieve ruimten. Bewoners bepalen zelf de invulling van deze ruimten. 

Zorgcoöperatie

Het zorgaanbod is ondergebracht middels afspraken in een zorgcoöperatie voor - en door - bewoners én ook af te nemen door bewoners van Vroondaal. De zorg en services zijn dankzij deze zorgcoöperatie dichtbij en op maat te leveren; deze vormt de spil en zorgt voor de coördinatie van vraag, aanbod, informatie en vindbaarheid. Het biedt daarmee ook een groter netwerk in de wijk: betere organisatie van vrijwilligers, mantelzorg en tevens het tegengaan van eenzaamheid. 

Deze locatie in Vroondaal biedt de mogelijkheid een vitaal en veerkrachtig gebouw en concept te ontwikkelen als ingrediënt voor een gezonde wijk waar langer thuis wonen vanzelfsprekend wordt. 

Locatie

In Vroondaal-Zuid, aan de Madepolderweg, ligt de locatie van De Vroon. Een unieke plek: de entree van Vroondaal en een herkenningspunt op de hoek van de wijk. Gelegen in een lommerrijke woonwijk met exclusief woningaanbod, in een prachtige omgeving. 

Bijeenkomst 

Op zaterdagochtend 26 januari zal de tweede bijeenkomst van De Vroon plaatsvinden. Deze bijeenkomst staat in het teken van het verkennen van de woningplattegronden en (collectieve) voorzieningen. 

De bijeenkomst vindt plaats bij Informatiecentrum Vroondaal, Vroonhoevelaan 2 in Den Haag. De inloop is om 9.30 uur, om 10.00 uur start het programma. De zaal van de bijeenkomst bevindt zich op de begane grond, het toilet is middels een trap te bereiken. 

Parkeren in Den Haag, zo doe je dat Lokaal nieuws woensdag 16 januari 2019

Parkeren in Den Haag, zo doe je dat

Het jij ook altijd zo’n moeite met het vinden van een parkeerplaats in het drukbezochte politieke centrum van ons land? Hierbij enkele tips die het proces een stuk gemakkelijker maken.

1. Buiten het centrum parkeren

Centraal gelegen parkeerplaatsen zijn vaak nogal prijzig, wist je dat veel plekken buiten het centrum een stuk goedkoper zijn? Van hieruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer in het centrum komen. Of huur een ov-fiets, zo komt je gemakkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk overal waar je zijn moet, zonder afhankelijk te zijn van vertrektijden en -plaatsen.

2. Treinstations en luchthavens

De reis verder zetten per trein of vliegtuig? Heb jij even geluk dat je op Schiphol en Eindhoven Airport voordelig kan parkeren dankzij Park+Fly. Voor een paar euro per dag laat je je auto met een gerust hart achter voor de hele vakantie. Bij terugkomst rijd je zo naar huis, zonder dat je opgehaald moet worden of afhankelijk bent van openbaar vervoer.

3. Goede voorbereiding is het halve werk

Doe op voorhand onderzoek naar de beste gelegen parkeerplaatsen van Den Haag. Op de website van Q-park vind je een routebeschrijving en andere praktische informatie, waardoor je rechtstreeks naar je bestemming rijdt. Vaak kan je zelfs op voorhand een plaats reserveren, zodat je ook op drukke dagen verzekerd bent van een plekje.

4. Éen kaart, talloze parkeerplaatsen.

Met een Q-park SmartCard. verlies je nooit meer tijd aan betaalautomaten. Met één kaart rijd je namelijk overal vlot in en uit. Pas aan het einde van de maand reken je eenmalig af voor al je parkeerbeurten.

5. Maak gebruik van evenementen

Tijdens evenementen kan je vaak een goedkope parkeerplaats reserveren in combinatie met een ticket. Kijk daarom vooraf op de evenementenwebsite, zodat je geen aanbiedingen mist. Handig is ook dat de parkeergarages van Q-park 24/7 open zijn, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om de tijd. Lees hier meer over Parkeren in Den Haag .

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric Lokaal nieuws donderdag 10 januari 2019

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric

1 juli 2018 is wettelijk bepaald dat nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Elektrisch wonen is de norm. Maar wat betekent deze trends, ‘gasvrije nieuwbouw’ of het nieuwe klimaatakkoord voor jou als consument?  THE FCTR E zet in dit artikel alle belangrijke zaken op een rij die komen kijken bij het (laten) bouwen van een gasvrije nieuwbouwwoning.

Zonder zorgen en hoge kosten gasvrij bouwen

Bij THE FCTR E weten wij uit  eigen ervaring  wat erbij komt kijken als je een eigen huis bouwt. Wij herkennen het overweldigende gevoel dat je beslissingen moet nemen over duizend en één details. Wij snappen heel goed dat – ondanks de interesse en behoefte – dit bij veel mensen ervoor zorgt dat gasvrij bouwen niet de prioriteit krijgt die het verdient. En dat is precies de reden waarom wij THE FCTR E hebben opgericht. Het is onze missie om all-electric bouwen en wonen voor iedereen mogelijk te maken. En dat doen wij door te ontzorgen, zodat jij je kunt richten op alle andere zaken die bij het bouwen van een huis komen kijken.

Member kun je in iedere bouwfase worden

Ben je member van THE FCTR E dan nemen onze experts alles over. Van advies en installatie tot onderhoud. Wij zorgen voor een onafhankelijk, modern energiesysteem en maken van jouw nieuwbouwhuis een e-home. In iedere bouwfase kun je bij ons member worden. Heb je problemen om dit met je bouwer te realiseren? Heb je bijvoorbeeld te horen gekregen dat je te laat bent en het simpelweg nu niet meer gaat? Of heb je een kostenpost gepresenteerd gekregen die je niet wilt of kunt financieren? Onze energie-experts nemen van je over. Met plezier gaan wij het gesprek aan met je bouwbedrijf of installateur en kijken we samen hoe we jouw e-home binnen het plan inpassen.

Dit kun je verwachten als je gasvrij wilt bouwen en wonen

Hoe we dit traject aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken als je als nieuwbouwwoning bezitter de overgang naar een gasvrije toekomst wilt maken, bespraken wij eerder in een  speciale aflevering  over gasloos bouwen en wonen in nieuwbouwwoningen van het RTL 7-programma  Greenproject . In de uitzending gaat presentator Roel Kyvelos in gesprek met de oprichters van THE FCTR E, THE FCTR E-partner  Thuis in Bouwen  en meerdere consumenten die zich aan het oriënteren zijn op gasloos bouwen en wonen.

Gasvrij wonen, nu nog even niet?

Is iedere nieuwbouwwoning geschikt om all-electric te maken? Helaas nog niet. In sommige gevallen moeten we concluderen dat een nieuwbouwproject dat in planning staat, niet zomaar kan worden omgetoverd tot een gasvrij “Nul-op-de-Meterhuis”. En soms kiezen woningbezitters ervoor om toch nog even te wachten. In deze gevallen adviseren wij woningbezitters om nu in ieder geval al rekening te houden met een aantal belangrijke elementen. Want of je ervoor kiest om meteen over te stappen naar een gasloos huis of pas in een latere fase, besef wel alvast dat heel Nederland in de toekomst moet stoppen met aardgas.

5 Tips voor een nieuwbouw e-home

- Het huis een dakvlak heeft dat gunstig op de zon ligt. Een plat dak kan ook.
- Vloerverwarming met ruimteregeling of “lage temperatuur” radiatoren zijn geplaatst.
- Er elektraleidingen met voldoende vermogen zijn zodat er op inductie (elektrisch) kan worden gekookt.
- Dat de woning een ruime, geïsoleerde technische ruimte heeft (bij voorkeur op de begane grond).
- Overleg met de bouwer welke kosten in mindering kunnen worden gebracht (denk hierbij bijvoorbeeld aan een CV ketel)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwwoning? Neem dan  vrijblijvend contact  op met onze energie-experts.  Of lees meer over gasvrij bouwen op onze website .

Duurzamer wonen: zo makkelijk is het Lokaal nieuws vrijdag 21 december 2018

Duurzamer wonen: zo makkelijk is het

De overheid hamert steeds meer op duurzaam leven. Dat doen we niet alleen door minder plastic te gebruiken en bewuster te winkelen. Ook in huis kun je flink wat dingen veranderen, verbouwen, toepassen of anders doen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Het feit dat je energierekening daarvan ook omlaag gaat is heel mooi meegenomen. Op wat voor manieren kun je de woning duurzamer maken?

Energie verduurzamen

Het is belangrijk dat je je bewust wordt van alle energie die je in huis verbruikt. Hoe kun je dit verbruik verduurzamen? Denk bijvoorbeeld aan een andere manier van koken; zoals kiezen voor elektrisch koken op inductie in plaats van op gas. Dat is vooral veel beter zodra je een meer duurzame energieleverancier hebt. Energie vergelijk je online zodat je een voordelig en groen contract kunt afsluiten. Kies bewust voor een leverancier die duurzaam en goedkoop stroom kan leveren. Daarnaast is er de verlichting waarop je waarschijnlijk energie kunt winnen. Gebruik bijvoorbeeld ledverlichting, die aanzienlijk minder stroom verbruikt. Of plaats een lamp met bewegingssensor in de tuin, zodat het licht alleen brandt wanneer het nodig is.

Gebruik duurzame materialen

Een volgend belangrijk aspect bij een duurzaam huis zijn de materialen die gebruikt zijn voor de woning zelf en de meubels. Schaf je iets aan van hout, zoals een nieuwe keuken of een tafel? Zorg ervoor dat het meubilair een keurmerk heeft. Gebruik vooral natuurlijke materialen in je interieur en ben je bewust van wat je koopt. Zo wordt bij veel meubels bijvoorbeeld giftige lijm gebruikt, die je liever niet in huis wilt hebben. Ook kun je kiezen voor duurzaam beddengoed, matrassen, gordijnen, meubels en meer. Daarnaast is het plaatsen van planten altijd een duurzame en gezonde keus, deze zorgen voor een schone lucht in huis.

Tweedehands is goed voor het milieu en voor je portemonnee

Koop zoveel mogelijk tweedehands. Hierdoor voed je niet de milieuvernietigende consumptiecultuur. Met een likje (milieuvriendelijke) verf creëer je in een handomdraai een fris en vooral heel origineel interieur. Naar de kringloopwinkel ga je trouwens niet alleen om meubels te kopen, je kunt er ook je meubels kwijt. Als jij jouw oude kast wegdoet zou iemand daar nog best plezier van kunnen hebben. Zonde om spullen zomaar bij het grofvuil te dumpen. Sommige tweedehands winkels komen je spullen zelfs gratis ophalen.

Isolatie controleren

Naast het verduurzamen van de inrichting en het gebruik binnenshuis, is het heel erg belangrijk om te letten op de isolatie. Dit scheelt zoveel in energieverbruik. Hoe is het gesteld met de isolatie van de muren, de vloer, het dak en de ramen? Zijn er plekken waar warmte verloren gaat, zoals een slecht geïsoleerd dak? Of voel je veel kou komen van de ramen? Het zijn misschien grote verbouwingen waarmee je dit kunt aanpassen, maar het zijn wel ingrepen waarmee je uiteindelijk op energiekosten bespaart. Daarnaast is het belangrijk dat ook de vloer goed geïsoleerd is als je de warmte in je woning wilt behouden.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden