energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Hoe richt je een nieuwe woning mooi in? Lokaal nieuws woensdag 12 januari 2022

Hoe richt je een nieuwe woning mooi in?

Ga je in een nieuwe woning wonen? Wat een fijn vooruitzicht! Je wilt de inrichting van je nieuwe huis natuurlijk op de beste manier aanpakken. Zeker als het om een nieuwbouwwoning gaat, komt er wel wat bij kijken om voor persoonlijkheid en sfeer te zorgen. Hoe pak je dat nu het best aan? We delen onze tips!

Mooie raamdecoratie

De aankleding bij de ramen in je woning is een belangrijke manier om voor sfeer te zorgen. Besteed hier dan ook zeker de nodige aandacht aan: je kunt het zien als een essentiële basis voor het mooie inrichten. Bij ilumio raamdecoratie heb je veel opties om uit te kiezen – zo kun je de decoratie bij je ramen helemaal naar wens invullen. Ga bijvoorbeeld voor de fraaie houten jaloezieën op de website van ilumio : een enorm stijlvolle toevoeging aan je interieur. Kies de kleur die jij het mooist vindt, van modern en fris wit tot stoer en robuust zwart, om maar wat voorbeelden te noemen.

De juiste vloer

Om een nieuwe woning helemaal naar wens in te richten, is het soms zeker aan te raden om de vloer aan te pakken. Met de juiste vloer kun je namelijk echt voor de perfecte sfeer in huis zorgen. Dat ligt maar net aan de woonstijl die je wilt in huis. Zo past een strakke betonvloer goed in een minimalistisch interieur en zorgt een houten vloer juist voor een knusse en huiselijke look.

De aankleding van de muren

Niet alleen de vloer telt mee, maar ook de muren! Misschien wil je wel voor een vrolijke kleur op de wand zorgen: het is verstandig om met het verven aan de slag te gaan voordat al je spullen al in je nieuwe woning staan. Behang is ook zeker een optie, als je een print uitkiest maak je echt iets bijzonders van je interieur.

De verlichting in je nieuwe woning

Hoewel je gewoon hier en daar een lamp kunt ophangen, is het een beter idee om een slim plan te maken voor de verlichting in je huis. Hang de lampen precies op de juiste plek op: als je vooraf bedenkt waar je de eettafel wilt plaatsen, kun je zorgen dat de lamp hier goed boven komt. En kies niet alleen voor plafondlampen, maar denk ook aan een mooie staande lamp naast de bank bijvoorbeeld. Variatie zorgt voor een fraaiere look!

Accessoires zijn belangrijk

Sla ten slotte de accessoires in je nieuwe woning niet over! Dat zijn toch wel dé sfeermakers die voor persoonlijkheid in je woning zorgen. Bedenk hoeveel accessoires je kwijt wilt in je huis: afhankelijk van de ruimte die je hebt en hoe vol je bijvoorbeeld je woonkamer wilt zetten. Het is het leukst om een mix van accessoires in huis te halen. Mooie kamerplanten, een opvallende klok aan de muur, een uniek beeldje en gezellige kaarsen: pak lekker uit om je helemaal thuis te kunnen voelen in je nieuwe huis!

Een moderne look in huis met de betonvloer Lokaal nieuws woensdag 01 december 2021

Een moderne look in huis met de betonvloer

Als je op zoek bent naar een unieke soort vloer die je nieuwbouwwoning een mooie uitstraling kan geven is een betonvloer precies wat je zoekt. Een betonvloer is een egale vloer met een unieke uitstraling, hij kan afgewerkt worden met een dekvloer, of gewoon met een laag verf. De vloer past in ieder geval binnen veel interieurstijlen. Dus of je nu een landelijke stijl hebt, een industriële of een scandinavische stijl, een betonvloer zou er ontzettend goed bij passen. Lees meer over betonvloeren en de voordelen ervan.

Een massieve betonvloer

Als we praten over een betonvloer zijn er eigenlijk twee soorten betonvloeren, namelijk de massieve betonvloer en de gietvloer met betonlook. Beide hebben een aantal leuke voordelen. De massieve betonvloer is van echt beton. De vloer is dus aardig zwaar. Hij is wel bestendig tegen allerlei invloeden van buitenaf. De betonvloer is naadloos, past binnen vele interieur stijlen, kan in verschillende kleuren gegoten worden en is makkelijk te onderhouden. Dat klinkt als een fijne vloer.

Pvc vloeren met veel mogelijkheden

Als je niet zo weg bent van de betonvloeren, dan is een pvc vloer misschien wel wat voor jou. Pvc is van een hard soort kunsstof gemaakt. Het is makkelijk schoon te maken en gaat lang mee. Ook deze vloer past binnen veel interieurstijlen. Er zijn namelijk veel kleuren verkrijgbaar. De vloer is daarnaast in veel verschillende patronen te leggen. Dit samen maakt veel combinaties en creëert veel mogelijkheden. Met pvc vloeren kun je dus veel uitstralingen nabootsen. Denk aan een warme, landelijke vloer. Of juist een koelere, industriële look. Pvc vloeren maken dit mogelijk. De voordelen maken het een hele fijne vloer om in je nieuwbouwwoning te hebben. Vooral als er veel op geleefd wordt is het een hele geschikte vloer.

Gietvloer met betonlook

Zoals al eerder genoemd zijn er eigenlijk twee soorten betonvloer. De echte massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook. Een gietvloer, veel mensen zullen deze populaire vloer wel kennen. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen om deze in hun nieuwbouwwoning te leggen. Het is een vloer die gegoten wordt. Dit creëert een hele mooie uitstraling. Als je niet veel opbouwruimte hebt om een betonvloer te gieten, dan is een gietvloer met betonlook misschien een betere optie. Deze is namelijk niet zo dik, enkel een aantal millimeter. Ook zal de vloer de fundering dus niet zo zwaar belasten als massief beton doet. De vloer kan net als een massieve betonvloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Zo krijg je geen koude voeten in je nieuwbouwwoning. Een gietvloer kan ook doorgetrokken worden over trappen of wanden. Zo kun je de betonlook vloer feeling door het hele huis doortrekken. De betonlook vloer is daarnaast erg makkelijk te onderhouden en kan in verschillende kleuren worden gecoat. Deze voordelen maken het een hele fijne vloer om in huis te hebben.

Betonvloer laten storten?

Heb je gekozen voor een mooie betonvloer? Dan kun je deze laten storten. Een mooie massieve betonvloer in je nieuwbouwwoning. Je kunt eindeloos combineren en alle stijlen passen bij deze vloer. Het brengt een unieke uitstraling in je huis en je kunt genieten van de voordelen van de mooie vloer.

Een beton look vloer in uw nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws woensdag 01 december 2021

Een beton look vloer in uw nieuwbouwhuis?

Aan een nieuwbouwhuis moet in de meeste gevallen nog veel gedaan worden. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over de juiste vloer? Een beton look vloer kan daarbij uitkomst bieden. Dit type vloer geeft elke ruimte een unieke uitstraling en is zeer gemakkelijk te onderhouden.

In dit artikel staan de verschillende soorten vloeren opgesomd. Bij elke vloer wordt ingegaan op de kenmerken.

Nieuwbouw woning aankleden met een beton look vloer

Een beton look vloer biedt in het dagelijks gebruik enorm veel gemak. Dat komt namelijk doordat de vloer volledig naadloos wordt gelegd en vlak is. Hierdoor is het heel eenvoudig om het oppervlak schoon te maken. Bovendien biedt een beton look vloer het voordeel dat vuil en stof zich niet snel aan het oppervlak zal hechten, wat de schoonmaak uiteraard nog gemakkelijker maakt. De vloeren zijn slijtvast en bieden altijd meerdere voordelen. Deze vloeren zijn naadloos, snel te belasten, slijtvast, vloeistofdicht, veilig, stofvrij, gebruiksvriendelijk en in vele kleuren leverbaar.

De beton look vloer wordt vaak op maat aangeleverd. Consumenten kunnen hun wensen aangeven en daar wordt altijd rekening mee gehouden bij het samenstellen van de vloer. Alleen al met betrekking tot de kleur is er veel mogelijk, zodat u wat dat betreft met een bepaalde sfeer die u voor ogen heeft vooraf al rekening kunt houden. Vrijwel alle gewenste kleurencombinaties zijn beschikbaar en dat betekent dat er sprake kan zijn van een naadloze aansluiting op het bestaande interieur in uw woning.

Veelzijdige keuze met PVC vloeren

Een PVC vloer wordt gemaakt van een hard soort kunststof en gaat dus lang mee en is makkelijk schoon te maken. Bovendien past deze vloer bij elke interieurstijl omdat bijna iedere uitstraling mogelijk is. Wat dacht u van een houtlook? Of stoer beton? Het assortiment aan designs is de laatste jaren flink gegroeid, verfijnd en oogt natuurgetrouw. Zo creëert u een mooie en praktische basis voor het interieur. PVC vloeren combineren het beste van twee werelden met elkaar. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor het uiterlijk van een warme houten vloer, maar profiteert u van het gemak van PVC. U hoeft zich geen zorgen te maken over wijnvlekken, naaldhakken of vieze huisdieren. De vloer is namelijk waterbestendig en makkelijk te reinigen.

Duurzame oplossing met gietvloeren

Een gietvloer is een vloer die met de hand op een ondervloer gegoten wordt en die hierna op ambachtelijke wijze aangebracht wordt. Hierdoor ontstaat er een prachtige naadloze vloer met veel praktische eigenschappen en een luxe uitstraling.

Gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:


Duurzaam: een gietvloer blijft tientallen jaren mooi
Brandwerend: een gietvloer is een veilige en brandwerende vloer
Hygiënisch: een gietvloer is naadloos en vochtwerend
Onderhoudsvriendelijk: u hoeft nauwelijks onderhoud te verrichten aan de vloer
Comfortabel: een gietvloer is licht flexibel en erg comfortabel
Te combineren met vloerverwarming
Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen en elke gietvloer wordt afgewerkt met een coating of laklaag die de vloer een mooie afwerking geeft en die de vloer beschermt.


Er zijn dus verschillende soorten vloeren met verschillende kenmerken. Genoeg keuze voor uw nieuwbouw woning.

Hypotheek nieuwbouw: alles waar je aan moet denken Lokaal nieuws woensdag 24 november 2021

Hypotheek nieuwbouw: alles waar je aan moet denken

Het kopen van een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen gefinancierd middels een hypotheek. Nieuwbouw financieren gaat alleen iets anders dan de financiering voor een bestaande woning. Dit komt onder andere doordat nieuwbouw nog gebouwd moet worden, waardoor de hypotheek in meerdere onderdelen is opgesplitst.

Om al je vragen te beantwoorden hebben we hieronder alle onderdelen voor een nieuwbouw hypotheek voor je uitgezocht. Zo weet je precies hoe je een nieuwe woning kunt financieren en waar je allemaal aan moet denken. Als jij dan dé perfecte woning hebt gevonden, weet je precies wat je moet regelen voor het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw.

Voorwaarden van een hypotheek voor nieuwbouw

Stel: je bent ingeloot voor nieuwbouw in Den Haag . Op dat moment moet je zorgen dat je de financiering en dus de hypotheek nieuwbouw rond krijgt. Hiervoor is het belangrijk dat je alle voorwaarden voor de financiering duidelijk hebt. De voorwaarden hiervan kan je samen uitzoeken met een hypotheekadviseur. Zij weten precies waar je op moet letten bij de aanvraag.

Zo is het van belang hoe lang de hypotheekofferte geldig is, omdat het vaak nog even duurt voordat de bouw start. Verloopt deze offerte eerder dan de start van de bouw, dan moet je zorgen dat deze verlengt wordt. Daarbij moet je vooraf kijken welk meerwerk je mee kunt financieren in de hypotheek van nieuwbouw. Dit meerwerk is onderdeel van het bouwdepot dat je opneemt in de hypotheek. Uit dit depot kun je alle werkzaamheden van de aannemer betalen.

Onderdelen van een nieuwbouw hypotheek

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je niet te maken met kosten koper of taxatiekosten. Wel komen er een aantal andere kosten kijken bij een nieuwbouw hypotheek. Deze kosten zijn verdeeld in de volgende onderdelen:

De bouwrente

Voorafgaand aan de koop, heeft een aannemer van nieuwbouw vaak al diverse kosten gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld de aankoop en het bouwrijp maken van de grond zijn, maar soms is er ook al begonnen met de bouw. Om deze kosten te vergoeden als het project verkocht is, vraagt een aannemer een rentevergoeding. Dit wordt ook wel de bouwrente genoemd.

Het bouwdepot

Het bouwdepot is een bedrag van de hypotheek bij nieuwbouw welke wordt gestort op een speciale rekening. Uit dit depot kun je alle kosten voor de bouw van het huis betalen. De bedragen die je uit dit depot opneemt komen automatisch bij de hypotheek op. Dit verandert niets aan de totale hoogte van de financiering. Het totaal blijft hetzelfde, alleen de verhoudingen bouwdepot – hypotheek verandert langzaam.

Renteverlies bij nieuwbouw

Over het bedrag in het bouwdepot ontvang je een rentevergoeding en over de hypotheek betaal je rente. Dankzij de vergoeding over het bouwdepot betaal je in het begin relatief weinig rente. Hoe meer er wordt gebouwd, hoe minder vergoeding je dus krijgt. Hierdoor lopen je maandelijkse lasten langzaam op. Het verschil hiertussen noemen we renteverlies tijdens de bouw.

De betaling van de hypotheek

Door de verschillende onderdelen van een hypotheek bij een nieuwbouwwoning, is het vooraf lastig te zeggen wanneer je hypotheek gaat betalen. Dit start namelijk op het moment dat de grond wordt overgedragen. Wanneer de akte officieel bij de notaris is ondertekend, start je met maandelijkse betaling van de aflossing en rente.

Als je al een koop- of huurwoning hebt zul je ook te maken krijgen met dubbele lasten of een overbruggingskrediet. Deze dubbele lasten moet je wel kunnen opbrengen. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen en adviseren of dit haalbaar is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan met een hypotheek nieuwbouw!

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Lees deze tips Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Lees deze tips

Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning komt best veel kijken. Met een goede voorbereiding is dat gelukkig geen reden tot paniek. In dit artikel delen we 5 handige verhuistips om rekening mee te houden. We hopen dat de hectische periode zo een stuk rustiger verloopt.

Verhuistip 1. Maak een duidelijke planning voor jezelf

Maak ruim van tevoren een duidelijk schema van alles wat gedaan moet worden. Van het sorteren van de spullen tot het regelen van een oppas voor de kinderen op de verhuisdag. Met zo’n planning maak je het hele proces overzichtelijk en zie je minder snel belangrijke zaken over het hoofd.

Verhuistip 2. Sla spullen tijdelijk op in een opslagruimte

Door de jaren heen kan een mens veel spullen verzamelen. De kans is dus groot dat je bent geschrokken van het aantal volle verhuisdozen na het inpakken. Geef jezelf wat meer lucht door deze spullen niet allemaal direct in je nieuwbouwwoning neer te zetten. Het kan ook gebeuren dat je een tijdelijke woning moet betrekken, voordat het nieuwbouwhuis klaar is. Je wilt dan niet met je hele hebben en houden in die tijdelijke woning zitten. Alle andere items kun je dan beter tijdelijk opslaan. Ga je verhuizen naar Den Haag? Dan is een opslagruimte in Den Haag wel zo prettig. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de opslagruimte voor de deur te laten afleveren. Zo hoef je zelf geen verhuiswagen meer te regelen. Dit is ook een goed en veilig systeem in verband met het coronavirus. De kans op fysiek contact is een stuk kleiner dan wanneer je meerdere professionele verhuizers in je woning laat rondlopen. Kijk voor meer informatie eens op de website van Kubox.nl  om kennis te maken met dit handige thuisbezorgd systeem. Dit bedrijf geeft je namelijk de mogelijkheid om een opslagbox (de Kubox) voor de deur af te zetten. Vervolgens halen ze deze box op en wordt het veilig opgeslagen. Heb je de spullen weer nodig? Dan komt Kubox het weer afleveren op het juiste adres. Handig toch?

Verhuistip 3. Maak meteen een melding van gebreken

Na de oplevering van een nieuwbouwwoning kun je nog een aantal gebreken tegenkomen. Van kleine beschadigingen en slechte afwerking tot technische mankementen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden. Dan kan het nog opgelost worden voordat je echt gaat verhuizen.

Verhuistip 4. Laat alle contracten en verzekeringen omzetten

Check of alle verzekeringen nog passen bij je nieuwe situatie en laat de gegevens aanpassen. Regel ook zo snel mogelijk de abonnementen voor internet/tv en zoek een geschikte leverancier voor gas, water en licht. Soms is het alleen maar nodig om je adresgegevens te laten omzetten.

Verhuistip 5. Zorg voor een bewoonbare basis

Voordat je de hele inboedel verhuist naar je nieuwe woning , is het fijn als de basis al klaar is. Zorg ervoor dat het huis al goed bewoonbaar is. Laat de vloer op tijd leggen, probeer zo veel mogelijk muren klaar te hebben en sluit alvast alle LED verlichting aan.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Moderne vloeren met een ambachtelijke uitstraling Lokaal nieuws donderdag 16 september 2021

Moderne vloeren met een ambachtelijke uitstraling

Het leuke van wanneer je in een nieuwbouw huis gaat wonen is toch wel dat je heel veel zelf mag bepalen. Welke kleur komt er op de muur, ga je voor tegels in de badkamer of kies je heel wat anders? En welke vloer komt er in de rest van het huis?

Gietvloeren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is een prachtige manier om een industriële sfeer in je nieuwe woning te creëren. De gietvloer zien we vaak terug bij bedrijven, maar steeds vaker kiezen ook particulieren hiervoor. Best logisch aangezien deze erg sterk en slijtvast is. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de vloer met de hand in meerdere lagen over de ondervloer gegoten waardoor er geen naden en kieren ontstaan. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudig en snel schoongemaakt kan worden. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden.

Een gietvloer is de investering waard

De gietvloer gaat lang mee en behoudt zijn kwaliteit jaren. Het is daarom ook een investering die het zeker waard is. De gietvloer prijs hangt ten eerste af van welke soort gietvloer je kiest en wat de ondergrond is. De kosten worden per vierkante meter berekend. Bij een groter oppervlak neemt de prijs per vierkante meters af. Het is daarom niet zo’n gek idee om gelijk de hele woonkamer én keuken in dezelfde stijl te laten leggen.

Ga voor een unieke uitstraling met beton

Welke gietvloer steeds vaker in woningen terugkomt is de vloer met betonlook. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer. Het is zeker aan te raden om deze vloer over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd. Ook deze vloer heeft weinig onderhoud nodig.

Wat ook erg van deze tijd is, is de betonvloer . Een zeer duurzame vloer, die slijtvast en eenvoudig te reinigen is. In woningen worden deze veel gelegd, maar ook in bedrijven is de betonvloer een ideale vloer. De vloer creëert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van leggen gebeurt naadloos, waardoor de afwerking in optimale perfectie gebeurt. Voor de afwerking wordt was of lak gebruikt. Beton heeft de industriële kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf. Vanwege het vocht is een vloer van beton minder geschikt in de badkamer. Hier is een gietvloer weer aan te raden.

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden