Actueel

Nieuws

Het belang van een goede vloerisolatie Lokaal nieuws dinsdag 14 augustus 2018

Het belang van een goede vloerisolatie

Mogelijk heb je net een prachtige woning gevonden in de regio Den Haag via of ben je juist op zoek naar een nieuw huis. Wanneer je jouw droomhuis hebt gekocht, begint het verbouwen en inrichten. Een verouderde woning kun je helemaal moderniseren en verduurzamen met een goede vloerisolatie. Daarmee bespaar je ook nog eens op de kosten.

Het belang van vloerisolatie

Een huis zonder vloerisolatie tocht meer. Via de vloer dringt namelijk kou en vocht naar binnen. Dat merk je door de vochtige lucht in huis en koude voeten. Om het huis te verwarmen, moet de thermostaat omhoog. Dit heeft invloed op het milieu,  want de CO2-uitstoot gaat omhoog. Én je ziet het terug op de energierekening. Met een goede vloerisolatie kun je dit voorkomen en gaat er minder warmte verloren. Je dringt het jaarlijkse gasverbruik zo tot 190 kubieke meter terug.

Isoleren

Woningen die na 1983 gebouwd zijn, hebben meestal vloerisolatie. Veel oudere huizen niet. Vooral deze huizen hebben baat bij een goede vloerisolatie. Het beste is ondervloerisolatie. Dit werkt echter alleen wanneer er onder de vloer een kruipruimte is van tenminste 35 centimeter. Het is ook belangrijk dat het isolatiemateriaal droog blijft. Daarom leg je een dampremmende folie van kunststof op de vloer van de kruipruimte. Wanneer er zo nu en dan een laag water staat in de kruipruimte, zul je luchtkussenfolie of piepschuimchips moeten gebruiken. Bij een kruipruimte van minimaal 20 centimeter is bodemisolatie een optie. Dan wordt piepschuim of schuimbeton in de kruipruimte gespoten. Heb je een kruipruimte van minimaal 40 centimeter? Dan kun je ook bodemhygrolatie gebruiken. Dit is een soort matras van piepschuimbolletjes.

Geen kruipruimte

Wanneer de woning geen kruipruimte heeft, kun je die laten uitgraven door een specialist. Dit is wel behoorlijk prijzig en je moet je plannen melden bij de gemeente. Een alternatief is om de vloer te vervangen of te verhogen. Wanneer je de vloer wil verhogen, leg je een nieuwe vloer met een betere isolatie op de bestaande vloer. Dit heeft als gevolg dat je de deuren in huis in zal moeten korten. In plaats van verhogen kun je de bestaande vloer ook vervangen door een vloer die isolatie aan de onderkant heeft.

Besparen

Wanneer je de vloer goed isoleert, kun je in een tussenwoning zo'n 160 euro per jaar besparen volgens berekeningen van MilieuCentraal. Bij een hoekwoning is de besparing per jaar 180 euro en bij een vrijstaande woning zelfs 320 euro. Qua kosten moet je er rekening mee houden dat die variëren van zo'n 1.400 euro bij een tussenwoning en ruim 3.000 euro bij een vrijstaande woning. Mogelijk zijn er overheidssubsidies die deze kosten deels compenseren. Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat je de thermostaat lager kunt zetten. Daarmee kun je jaarlijks zomaar een paar honderd euro besparen op het energieverbruik. Verder helpt het ook om een energievergelijker te gebruiken waarmee je kunt zien welke leverancier het goedkoopst is. Door middel van een energievergelijker krijg je advies over welke energieleverancier bij je past. En je ziet direct hoeveel je bespaart wanneer je overstapt.

Interview DNHC Lokaal nieuws maandag 09 juli 2018

Interview DNHC

Het voormalig onderkomen van de Octrooiraad in Benoordenhout wordt verbouwd en getransformeerd in een luxe appartementencomplex. “We richten ons op het hogere segment”, aldus de ontwikkelaar.

Door Marloe van der Schrier

Het voormalig onderkomen van de Octrooiraad in Benoordenhout wordt verbouwd en getransformeerd in een luxe appartementencomplex. “We richten ons op het hogere segment”, aldus de ontwikkelaar.
Door Marloe van der Schrier

“Elke verdieping heeft andere kenmerken. Bijna geen appartement is hetzelfde”, vertelt Sven Mathijssen enthousiast. Met de verhuizing van de Octrooiraad, kwam in Benoordenhout op de hoek van de Alkemadelaan en de Benoordenhoutseweg een groot monumentaal kantoorpand vrij. Nu maakt Re-Shape Properties er een appartementencomplex van waar straks 54 woningen en vier penthouses te vinden zijn. “Het is een ingewikkeld pand, waarbij we langdurig op de uitvoering hebben moeten studeren”, zegt Mathijssen. “Hoe maak je van een kantoorgebouw met historische details een appartementencomplex met een modern wooncomfort?

Neem bijvoorbeeld het monumentale trappenhuis aan de Alkemadelaan: dat wordt helemaal vernieuwd terwijl de originele details wel behouden bleven. “De gevels blijven overal staan, maar aan de binnenkant slopen we een stuk eruit dat weer wordt aangebouwd met metselwerk in dezelfde stijl. Ook de nieuw te bouwen balkons sluiten aan op de bestaande structuur. Dat is ook een eis van de welstand”, zegt Mathijssen. Het oude trappenhuis blijft hoe dan ook een blikvanger, maar is in het nieuwe ontwerp niet meer de enige toegang naar de appartementen. “We wilden woningen ontwikkelen voor het hogere segment en dan moet je toch naar individuele trappenhuizen toe. Nu hebben we in plaats van twee ingangen, vijf trappenhuizen.  

 

Pilaar in appartement

Dat elk appartement anders is maakte het een bewerkelijk project voor ontwikkelaar en aannemer, maar voor de consument heel mooi, aldus Mathijssen. “Van sommige appartementen hadden we meerdere varianten en steeds hebben we in onze ogen voor de beste indeling gekozen. Toch hebben de kopers weer ruimte om met de aannemer wijzigingen te maken. Elk appartement heeft een ander hoekje of een uitbouwtje. Dat zorgt dat er wat te kiezen valt.”

Dat beaamt koper Carolien Mertens. “Wij hebben midden in ons appartement een pilaar staan. Dat vind ik leuk. Het is uniek en heeft een eigen sfeer.” Samen met haar echtgenoot was ze op zoek naar een gelijkvloerse woning en liep tegen dit project aan. “De buurt – met het Van Hoytemaplein en het Haagse Bos om de hoek – is natuurlijk geweldig leuk. En als je naar de stad wil, pak je zo de fiets.”   

De appartementen in het complex zijn over het algemeen ruim: de kleinste twee woningen hebben een oppervlakte van 77 vierkante meter, verder zit alles boven de honderd vierkante meter, met als letterlijk hoogtepunt de vier penthouses van meer dan 200 vierkante meter groot. Prijzen variëren tussen ruim vier ton en 1,2 miljoen voor de penthouses. “De kopers zijn relatief vaak mensen die mooie familiewoningen hadden in bijvoorbeeld Benoordenhout en nu de kinderen de deur uit zijn, op zoek zijn naar een appartement”, zegt Mathijssen. “Maar er zijn ook veel Nederlandse expats die terugkeren en buitenlandse expats onder de kopers. Die laatste groep is het meer dan Nederlanders gewend zijn om in de stad in een in appartement te wonen.”

 

Geduld

“Ik ben er deze week nog langsgelopen”, lacht koper Mertens wiens geduld de komende tijd ernstig op de proef wordt gesteld. “Ik heb tegen twee mannen die er aan het werk waren gezegd dat ze op de vierde verdieping moeten beginnen. Want dat wachten, dat vind ik wel lang duren.” Volgend jaar zomer worden de eerste appartementen opgeleverd door aannemer BAM Wonen. Geïnteresseerde kopers moeten er overigens snel bij zijn als ze nog een woning willen bemachtigen: meer dan zeventig procent van de appartementen is inmiddels verkocht.

Test Lokaal nieuws vrijdag 15 juni 2018

Test

Test Intro

Test Content

Bouw gestart Lokaal nieuws maandag 28 mei 2018

Bouw gestart

Na de nodige saneringswerkzaamheden en constructieve aanpassingen is begin mei gestart met de constructieve sloop van de middenbeuk.  Daarnaast is het interieur van het pand voor een belangrijk deel ook al gesloopt de afgelopen periode en wordt het gehele dak verwijderd zodat daar de constructie voor de op te bouwen penthouses kan worden aangebracht.        

Na de nodige saneringswerkzaamheden en constructieve aanpassingen is begin mei gestart met de constructieve sloop van de middenbeuk.  Daarnaast is het interieur van het pand voor een belangrijk deel ook al gesloopt de afgelopen periode en wordt het gehele dak verwijderd zodat daar de constructie voor de op te bouwen penthouses kan worden aangebracht.      

Win een waardebon van €150,- te besteden bij Colors@Home Meg’s in Den Haag! Lokaal nieuws maandag 07 mei 2018

Win een waardebon van €150,- te besteden bij Colors@Home Meg’s in Den Haag!

Wij vertalen u persoonlijkheid naar uw interieur.
 
Verschillende soorten Vloeren, behang- verf, gordijen,  raamdecoratie, en nog veel meer op het gebied van wonen. Colors@Home is dé interieurspecialist. Ben jij helemaal zat van die stoffige kussens op de bank, kunnen die oude gordijnen echt niet meer of krijg je de woonkamer maar niet gezellig ingericht? Dan is het misschien tijd voor Colors@Home.

Doe nu mee aan onze winactie en wie weet voel je je straks weer de koning te rijk na de make-over van jouw woning. Wil je kans maken stuur dan een mail naar  info@24webvertising.nl  en vertel ons waarom jij kans moet maken op die felbegeerde waardebon van € 150,-

Lokaal nieuws dinsdag 17 april 2018

Woningmarkt is hysterisch: prijzen stijgen het meest in Den Haag

Whoo, in Den Haag steeg de gemiddelde huizenprijs het meest van heel Nederland! De huizenmarkt is hier aardig hysterisch aan het worden. Er staan weinig huizen te koop en de vraag is hoog.

Ga goed voorbereid op Huizenjacht, kom naar de Rabo Woonweken Lokaal nieuws dinsdag 03 april 2018

Ga goed voorbereid op Huizenjacht, kom naar de Rabo Woonweken

De Nederlandse economie draait weer op volle toeren waardoor het vertrouwen in de koopwoningmarkt toeneemt. Hierdoor ontstaan bij woning(ver)kopers veel vragen zoals: Hoeveel kan ik lenen? Hoe weet ik of ik een huis voor de juiste prijs (ver)koop? Kan ik een verbouwing meefinancieren? Hoe werkt het als ik mijn kinderen een deel schenk? Tijdens de Woonweken beantwoordt Rabobank deze vragen en maakt bewoners uit de regio Den Haag wegwijs op de woningmarkt. 

Inloopspreekuur tijdens Woonweken
Om de beste kans op een huis te maken, is een goede voorbereiding van groot belang. Loop daarom tijdens de Rabo Woonweken binnen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. De Rabobank adviseurs staan klaar om uw woonvragen te beantwoorden. Zo heeft u een compleet beeld van uw mogelijkheden als u op huizenjacht gaat. De Woonweken zijn van dinsdag 3 tot en met zaterdag 14 april.

Tijden en locaties

In de regio Den Haag worden op meerdere locaties (Den Haag, Zoetermeer en Wassenaar) inloopspreekuren georganiseerd. Kijk voor meer informatie en voor de locaties en tijden op rabobank.nl/wonen.

 

Regionaal nieuws zondag 01 april 2018

Rotterdam brengt alternatieven aardgas per wijk in kaart

Als er straks geen aardgas meer wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen, wat is dan het beste alternatief voor een wijk of bepaald type woning? En wat is de goedkoopste oplossing? Rotterdam bracht de opties in kaart.

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

In Rotterdam kun je straks wonen in de Lee Towers: 'Kers op de taart'

Eindhovense projectontwikkelaars bouwen twee kantoortorens in Rotterdam om tot woontorens met in totaal 860 appartementen. De gebouwen worden vernoemd naar zanger Lee Towers, die zelf vereerd is.

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

Pijnacker offert geen glas op voor woningbouw

Aan tuinders in het gebied Oostland wordt hun toekomstvisie gevraagd. Niet voor ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties, maar voor versterking van de tuinbouw.

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

De pilaren van het Meelpakhuis worden zichtbaar

De ’wokkel’ in het Meelpakhuis, zegt Meelfabriek-eigenaar Ab van der Wiel: ’die houden we in ere’. Om de voormalige transportbaan voor meelzakken komt straks, als het monumentale gebouw wordt omgebouwd tot ’lofts’, het trappenhuis.

Regionaal nieuws zaterdag 10 maart 2018

Delftse mysteries: waarom wonen er zoveel Italianen in Delft?

We hebben er geen volkstelling op losgelaten, maar hebben het vermoeden dat er veel Italianen in Delft wonen. Denk maar eens aan de vele pizzatentjes, de Italiaanse sfeer en niet te vergeten: de plaquette die je terugvindt bij de Boterbrug.

Regionaal nieuws donderdag 08 maart 2018

Leidse raad stemt in met woningbouw op kop Rooseveltstraat

Het gebouw waar de hoofdvestiging van SCAL Medisch Diagnostiek is gehuisvest, gaat tegen de grond. Eigenaar Immo Selekt wil op die locatie een complex met circa honderd appartementen bouwen.

Regionaal nieuws woensdag 07 maart 2018

Woningbouw en brandweerkazerne op plek oude postkantoor Schipholweg

Aan de Schipholweg in Leiden komen 140 appartementen bovenop de nieuw te bouwen kazerne voor de brandweer in Leiden-Noord. Het postkantoor is al enige tijd dicht en ook het sorteren van de post wordt op die locatie gestaakt.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden