Actueel

Nieuws

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2024

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt

In de eerste week van mei ging de hypotheekrente bij veel geldverstrekkers omhoog. Hiermee werd de hoogste gemiddelde hypotheekrente in 2024 bereikt. De afgelopen week verliep rustiger, diverse geldverstrekkers voerden juist een verlaging van de hypotheekrente door. Zeker in deze beweeglijke markt is het goed om de hypotheekrentes goed te vergelijken als je van plan bent om een huis te kopen, of wanneer de rentetermijn van je hypotheek bijna afloopt.

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2024

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld

Als je een autoverzekering aanvraagt, ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het opgeven van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Opvallend genoeg blijkt uit gegevens van verzekeraars dat maar liefst de helft van deze opgaven niet klopt. Het nieuwe systeem dat hier verandering in moet brengen wordt uitgesteld. 

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief

Het bieden op een huis is goed gegaan. Jij en de verkopend makelaar zijn akkoord. Tijd om het voorlopig koopcontract, ofwel ‘koopovereenkomst woning’ te tekenen. Aan dit koopcontract voor jouw huis is overigens weinig voorlopig. Behalve als het aankomt op de ontbindende voorwaarden en de bedenktijd.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Hoe kies je het juiste verhuisbedrijf voor je verhuizing naar Den Haag Lokaal nieuws maandag 22 januari 2024

Hoe kies je het juiste verhuisbedrijf voor je verhuizing naar Den Haag

Een verhuizing naar een nieuwe stad is een belangrijke gebeurtenis, en als die stad Den Haag is, wordt de ervaring nog spannender. Den Haag, bekend om zijn internationale rechtbanken, politieke betekenis en prachtige landschappen, is een populaire bestemming. De sleutel tot een succesvolle verhuizing ligt echter in het kiezen van het juiste verhuisbedrijf. Hier lees je hoe je het beste verhuisbedrijf Den Haag kiest om een soepele overgang naar je nieuwe woning te garanderen.

1. Onderzoek en aanbevelingen

Begin met het onderzoeken van lokale verhuisbedrijven. Zoek naar bedrijven met positieve recensies en vraag om aanbevelingen van vrienden of collega's die onlangs zijn verhuisd. Een gerenommeerd bedrijf moet een goed track record hebben en in staat zijn om op verzoek referenties te verstrekken.

2. Aangeboden diensten

Verschillende verhuizingen vereisen verschillende diensten. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in lokale verhuizingen, terwijl anderen beter uitgerust zijn voor internationale verhuizingen. Zorg ervoor dat het bedrijf dat je kiest de specifieke diensten biedt die je nodig hebt, zoals inpakken, opslag of speciale zorg voor breekbare items.

3. Vraag meerdere offertes aan

Zodra je een shortlist van potentiële bedrijven hebt, vraag dan offertes aan bij elk van hen. Dit geeft je een beter inzicht in de markttarieven en helpt je bij het maken van een geïnformeerde beslissing.

4. Controleer verzekering en certificeringen

Een betrouwbaar verhuisbedrijf moet adequaat verzekerd zijn om eventuele schade tijdens de verhuizing te dekken. Controleer ook of het bedrijf de benodigde certificeringen en licenties heeft om verhuisdiensten aan te bieden.

5. Persoonlijke interactie en klantenservice

De kwaliteit van de klantenservice is een goede indicator van de betrouwbaarheid van een verhuisbedrijf. Een goed bedrijf zal bereid zijn om je vragen te beantwoorden en details over de verhuizing te verstrekken. Let op hoe ze reageren op je vragen en hoe grondig ze zijn in hun antwoorden.

6. Transparantie in kosten

Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf een duidelijke en transparante kostenstructuur biedt. Vermijd bedrijven die extra kosten verbergen of die niet bereid zijn een gedetailleerde offerte te geven.

7. Lees de kleine lettertjes

Lees alle contracten en overeenkomsten zorgvuldig door voordat je ze ondertekent. Let op annuleringsbeleid, kosten voor extra diensten en andere belangrijke details.

Op naar Den Haag

Het kiezen van het juiste verhuisbedrijf is essentieel voor een soepele en stressvrije verhuizing naar Den Haag. Neem de tijd om je opties te onderzoeken en kies een bedrijf dat betrouwbaar, ervaren en binnen je budget valt, Budgetverhuisservice voldoet aan deze criteria. Met de juiste voorbereiding wordt je verhuizing naar Den Haag een positieve en opwindende ervaring.

 

Hoe kies je de juiste materialen voor een plantenbak op maat? Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Hoe kies je de juiste materialen voor een plantenbak op maat?

Bij het creëren van een plantenbak op maat is het kiezen van de juiste materialen een goed beginpunt. De materialen bepalen niet alleen de uitstraling van de plantenbak, maar ook de duurzaamheid en functionaliteit ervan. In dit artikel zullen we bespreken hoe je de juiste materialen kunt kiezen voor een plantenbak op maat.

Een van de meest populaire materialen voor plantenbakken is hout. Houten plantenbakken hebben een natuurlijke uitstraling en passen goed bij verschillende tuinstijlen. Het is belangrijk om te kiezen voor duurzaam hout, zoals geïmpregneerd hout of hardhout, dat bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat.

Een andere optie is het gebruik van kunststof. Kunststof plantenbakken zijn lichtgewicht, gemakkelijk te verplaatsen en verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Let bij het kiezen van kunststof op de kwaliteit en dikte van het materiaal om ervoor te zorgen dat de plantenbak stevig en duurzaam is.

Daarnaast zijn er ook plantenbakken van metaal, zoals cortenstaal of verzinkt staal. Deze materialen geven een moderne en industriële uitstraling aan de plantenbak. Ze zijn bestand tegen roest en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden.

Naast de keuze voor het basismateriaal, is het ook belangrijk om te kijken naar de afwerking en behandeling van de plantenbak. Denk hierbij aan het gebruik van een waterdichte coating of het toevoegen van drainagegaten voor een goede waterafvoer.
Bij het kiezen van de juiste materialen voor een plantenbak op maat is het belangrijk om rekening te houden met de esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit. Overweeg materialen zoals hout, kunststof of metaal en let op de afwerking en behandeling van de plantenbak. Op deze manier creëer je een plantenbak die perfect past bij jouw tuin en lang meegaat.

 

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt? Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt?

In de afgelopen weken regende het verlagingen van de hypotheekrente. De verwachting is dat deze dalende trend door zal zetten, zeker als Centrale Banken de rentes verlagen in de komende tijd. Sta jij op het punt om een hypotheek af te sluiten? In een markt met dalende hypotheekrentes kan het zinvol zijn om (deels) te kiezen voor een variabele of kortlopende rente. Wat is daar het voordeel van?

 

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist? Lokaal nieuws woensdag 13 december 2023

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist?

In het afgelopen jaar werd sparen weer relevant door de gestegen rente. Ook onderwerpen rond hypotheken en wonen bleven populair. Wat bijvoorbeeld te doen als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt en welke verbouwingen dragen bij aan de waarde van je woning? We hebben de populairste artikelen op een rij gezet. Zo check je eenvoudig of je iets gemist hebt dit jaar.

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen Lokaal nieuws woensdag 29 november 2023

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

In 2024 verandert er veel rond het thema huis en hypotheek. Zo worden de leennormen verruimd, zeker als je een energiezuinige woning koopt. Ook op het vlak van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de studieschuld wijzigt het nodige. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste veranderingen in 2024.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden