Berlagehuis

Den Haag
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Op 7 november werd bekend dat het project rondom de transformatie van het Berlagehuis geen doorgang krijgt. Het project stond al enige tijd 'on hold'. Om deze reden kunt u zich niet meer inschrijven als belangstellende. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met één van de makelaars.

Vergunning ingetrokken
VORM neemt het weloverwogen besluit om niet verder te gaan met de transformatie van het monumentale Berlagehuis in Den Haag. De juridische onzekerheid omtrent vooroorlogse erfdienstbaarheden, die van toepassing zijn op dit monument, zou een transformatie naar woningen in de weg kunnen staan. Een traject om middels een rechterlijke uitspraak de erfdienstbaarheid ter zijde te schuiven kan mogelijk 1 tot 2 jaar duren. Door die onzekerheid alsmede de lange projectduur en het huidige tijdsgewricht is de herontwikkeling van het gebouw te risicovol geworden.

Lees het volledige persbericht

Het Berlagehuis
Hieronder lees je over de visie van VORM betreffende de transformatie van het Berlagehuis. Let op, door het intrekken van de vergunning is deze tekst inmiddels achterhaald:

Het prachtige monumentale gebouw aan de Groenhovenstraat, Raamweg en Burnierstraat in hartje Den Haag zal volledig getransformeerd worden tot woongebouw, genaamd het Berlagehuis. In het Berlagehuis zullen 57 prachtige monumentale woningen worden gerealiseerd, waarbij vanzelfsprekend de bijzondere kwaliteiten en uitstraling van dit Rijksmonument in tact worden gehouden.

De ligging van het Berlagehuis in hartje Den Haag is natuurlijk perfect, overal dichtbij. Ook het openbaar vervoer en de ontsluiting naar de snelweg is in de buurt en goed geregeld. Het Berlagehuis is een Rijksmonument met alle kwaliteiten van dien, denk bijvoorbeeld aan de schitterende entreehal, de prachtige algemene ruimten en de hoge plafonds. Fijn is dat je kunt parkeren op het eigen terrein. Ook de detaillering, uitstraling en sfeer zijn geweldig. Door de transformatie van een bestaand gebouw naar 57 woningen, is elke woning uniek, van elke woning is er namelijk maar één!

Er zullen 3 soorten woningen worden gerealiseerd, elk met hun eigen kwaliteiten:


*De 13 verschillende Herenhuizen bestaan uit 3 óf 4 woonlagen en hebben vrij uitzicht over de stad. Uiteraard zijn de Herenhuizen voorzien van alle monumentale detailleringen en hebben zij de wenselijk hoge plafonds. De woonoppervlakten variëren van 127m2 tot en met 294 m2. De vrij-op-naamprijzen van deze geweldige Herenhuizen zijn nog niet bekend;
*De Monumentale Appartementen zijn allen gelijkvloers en bevinden zich in het bestaande te transformeren monumentale gebouw. Uiteraard zijn ook deze Monumentale Appartementen voorzien van alle bijzonder fraaie detailleringen, hebben zij hoge plafonds en zijn zij goed bereikbaar met een lift. De woonoppervlakten variëren van 75m2 tot en met ca. 280 m2. De vrij-op-naamprijzen van deze Monumentale Appartementen zijn nog niet bekend;
*De Penthouses zijn, op één na, allemaal gelijkvloers en worden bovenop het bestaande monumentale gebouw gesitueerd. Vanzelfsprekend is het ontwerp van deze Penthouses in uitvoerig overleg met gemeente en RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) tot stand gekomen om het gebouw en uitstraling in tact te houden. Uiteraard hebben ook deze Monumentale Appartementen de wenselijke hoge plafonds en zijn zij goed bereikbaar met een lift. De woonoppervlakten variëren van 111m2 tot en met ca. 283 m2. De vrij-op-naamprijzen van deze geweldige Penthouses zijn nog niet bekend.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Berlagehuis
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
64
Type woningen
Appartement, Penthouse

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden