mobiele airco kopen
Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Breng sfeer in huis met behang

Een mooie behangetje aan de muur is helemaal van deze tijd. Je kunt er eindeloos mee combineren. Of je nou houdt van gekke prints of meer voor een rustige look wilt gaan, met behang kan je alle kanten op. Maar waar moet je nou op letten?

Soort behang

Bij het uitzoeken van behang ben je al snel geneigd om meteen te kijken naar prints en kleuren. Maar dan sla je meteen een belangrijke stap over. Er zijn namelijk ook veel verschillende soorten behang en die keuze kan al essentieel zijn.

Er is meteen al een grote variëteit in soorten behang: papierbehang, vliesbehang, vinylbehang, glasvezelbehang, textielbehang. En ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is papierbehang relatief goedkoop maar vochtgevoelig en dus niet overal toepasbaar. Vliesbehang is geschikt voor muren met lichte scheurvorming maar is wel weer duurder. Om goed advies te krijgen over welke behang het meest geschikt is voor jouw ruimte, kan je een schilder in Den Haag zoeken.

Mix en Match

Het leuke aan behang is dat je een ruimte een hele eigen sfeer kunt geven. En je kan eindeloos combineren. Je kan een gave blikvanger creëren door een eigen familie- of vakantiefoto af te laten drukken op fotobehang. Zo geef je de ruimte meteen een persoonlijke touch. En in plaats van een hele muur te behangen, kan je ook in combinatie met verf een lambrisering aanbrengen. Je behangt bijvoorbeeld het bovenste vlak en kiest een passende kleur voor het ondervlak. En zo kan je eindeloos combineren! Wist je dat je zelfs de wanden van je badkamer kan je behangen? Tegels aan de muur plaatsen is vaak een veel duurdere optie dan een behang met tegellook aan te (laten) brengen. Of je geeft je badkamer een glamoureuze look met een metallic behang. Je kunt veel leuke ideeën opdoen door bijvoorbeeld op de site van VT Wonen te kijken. Dus als je even geen inspiratie hebt, zijn er genoeg mooie voorbeelden te vinden!

Het totaalplaatje

Je muren doen natuurlijk al heel veel, maar het totaalplaatje moet ook kloppen. Hoe richt je een nieuwe woning mooi in? Het allerbelangrijkste is dat je behang goed aansluit bij de raambekleding en vloer en niet andersom. Een behang kan je makkelijk vervangen, mocht het uiteindelijke resultaat toch niet zijn wat je in je hoofd bedacht had. Bij een vloer gaat dit wat moeilijker.

Vind je het moeilijk om jouw ideeën visueel te maken? Pinterest is hier een mooi hulpmiddel voor.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden