energie vergelijken
Lokaal nieuws woensdag 01 december 2021

Een moderne look in huis met de betonvloer

Als je op zoek bent naar een unieke soort vloer die je nieuwbouwwoning een mooie uitstraling kan geven is een betonvloer precies wat je zoekt. Een betonvloer is een egale vloer met een unieke uitstraling, hij kan afgewerkt worden met een dekvloer, of gewoon met een laag verf. De vloer past in ieder geval binnen veel interieurstijlen. Dus of je nu een landelijke stijl hebt, een industriële of een scandinavische stijl, een betonvloer zou er ontzettend goed bij passen. Lees meer over betonvloeren en de voordelen ervan.

Een massieve betonvloer

Als we praten over een betonvloer zijn er eigenlijk twee soorten betonvloeren, namelijk de massieve betonvloer en de gietvloer met betonlook. Beide hebben een aantal leuke voordelen. De massieve betonvloer is van echt beton. De vloer is dus aardig zwaar. Hij is wel bestendig tegen allerlei invloeden van buitenaf. De betonvloer is naadloos, past binnen vele interieur stijlen, kan in verschillende kleuren gegoten worden en is makkelijk te onderhouden. Dat klinkt als een fijne vloer.

Pvc vloeren met veel mogelijkheden

Als je niet zo weg bent van de betonvloeren, dan is een pvc vloer misschien wel wat voor jou. Pvc is van een hard soort kunsstof gemaakt. Het is makkelijk schoon te maken en gaat lang mee. Ook deze vloer past binnen veel interieurstijlen. Er zijn namelijk veel kleuren verkrijgbaar. De vloer is daarnaast in veel verschillende patronen te leggen. Dit samen maakt veel combinaties en creëert veel mogelijkheden. Met pvc vloeren kun je dus veel uitstralingen nabootsen. Denk aan een warme, landelijke vloer. Of juist een koelere, industriële look. Pvc vloeren maken dit mogelijk. De voordelen maken het een hele fijne vloer om in je nieuwbouwwoning te hebben. Vooral als er veel op geleefd wordt is het een hele geschikte vloer.

Gietvloer met betonlook

Zoals al eerder genoemd zijn er eigenlijk twee soorten betonvloer. De echte massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook. Een gietvloer, veel mensen zullen deze populaire vloer wel kennen. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen om deze in hun nieuwbouwwoning te leggen. Het is een vloer die gegoten wordt. Dit creëert een hele mooie uitstraling. Als je niet veel opbouwruimte hebt om een betonvloer te gieten, dan is een gietvloer met betonlook misschien een betere optie. Deze is namelijk niet zo dik, enkel een aantal millimeter. Ook zal de vloer de fundering dus niet zo zwaar belasten als massief beton doet. De vloer kan net als een massieve betonvloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Zo krijg je geen koude voeten in je nieuwbouwwoning. Een gietvloer kan ook doorgetrokken worden over trappen of wanden. Zo kun je de betonlook vloer feeling door het hele huis doortrekken. De betonlook vloer is daarnaast erg makkelijk te onderhouden en kan in verschillende kleuren worden gecoat. Deze voordelen maken het een hele fijne vloer om in huis te hebben.

Betonvloer laten storten?

Heb je gekozen voor een mooie betonvloer? Dan kun je deze laten storten. Een mooie massieve betonvloer in je nieuwbouwwoning. Je kunt eindeloos combineren en alle stijlen passen bij deze vloer. Het brengt een unieke uitstraling in je huis en je kunt genieten van de voordelen van de mooie vloer.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden