energie vergelijken
Lokaal nieuws donderdag 22 juli 2021

4 bijzondere plekjes in Den Haag

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning in Den Haag? Dat is begrijpelijk, want wie wil er nu niet in de hofstad wonen. Het is een stad met oneindig vertier. We hebben vier minder bekende plekjes in Den Haag verzameld voor je die zeker de moeite van het ontdekken waard zijn. Rond het centrum parkeren in Den Haag is geen probleem, er zijn voldoende opties.

Rusthof

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dat kan in het mooie Rusthof achter de Kloosterkerk. Dit is één van de ongeveer 10 nog bestaande liefdadigheidshofjes in Den Haag en het is een van weinige hofjes die je op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Het hofje werd gesticht in 1841 en is een rijksmonument. Je vindt het Rusthof achter het Lange Voorhout.

Hemels Gewelf

Ben je op het strand bij Kijkduin, zoek dan een naar het Hemels Gewelf. Dit is een kom van 30 meter breed en 40 meter lang, in de vorm van een ellips met een aarden wel van ongeveer vijf meter hoog. Dit bouwwerk van James Turrell is aangelegd op de top van één van de puinduinen bij Kijkduin en is bedoeld als een plek om naar de lucht te kijken.

Koninklijke wachtkamer

Voor het Centraal Station was er in Den Haag al het nog steeds bestaands station Holland Spoor. Toen dat nog het enige station was, maakte de koninklijke familie er gebruik van voor haar treinreizen. En die laat je natuurlijk niet wachten op de trein tussen al het gepeupel. Daarom werd er een koninklijke wachtkamer ingericht die meer wegheeft van een paviljoen en prachtig is gedecoreerd met marmer, glas in lood, gouden details en plafondschilderingen. De wachtkamer wordt nog steeds in gebruik, en daarom ook niet vrij toegankelijk. Maar op Open Monumentendag is de wachtkamer meestal wél te bezoeken.

Paleistuin

Een koninklijke plek die wél vrij te bezoeken is, is de Paleistuin van Paleis Noodeinde. Je vindt de ingang aan de Prinsessewal. De Paleistuin is een heerlijke groene oase in het centrum van Den Haag waar het rustig is en waar je ook een klein speeltuintje vindt voor kinderen. Van zonsopgang tot zonsondergang mag je hier vertoeven. Een mooie plek voor een fijne wandeling, een picknick of een kopje koffie van het nabijgelegen Pistache.

Dit is nog maar een klein stukje van wat Den Haag allemaal te bieden heeft. Het is een stad waar je je nooit hoeft te vervelen en om te mogen wonen in de hofstad is absoluut een zegen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden