Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Wat kost het inrichten van een huis?

Misschien wil je een nieuw interieur in jouw nieuwbouwwoning of ga je voor het eerst op jezelf nodig en heb je nog geen meubels. De inrichting van een nieuwbouwhuis kost doorgaans meer dan dat van een bestaand huis. De vloer, de keuken, de badkamer en het toilet: het moet allemaal nieuw aangeschaft worden. De kosten zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Uitzet uit eerdere woning

Welke spullen heb je al en ben je van plan om straks mee te verhuizen? Onderaan de streep kan het flink wat schelen als je bijvoorbeeld al een mooie bank en een goed bed hebt. Ook de kosten voor lampen, servies, bestek, stoelen, een vloerkleed of een spiegel voor aan de muur kunnen flink aantikken. Je kunt hiervoor ook bij de kringloop kijken of eens informeren of familieleden nog wat hebben liggen voordat je besluit dit nieuw aan te schaffen. Als je jouw verzekeringen meeverhuist is het belangrijk om te checken of je inboedelverzekering nog de juiste dekking biedt op het moment dat je veel nieuwe meubels en andere kostbare items hebt aangeschaft. Vind jij het lastig om je nieuwe woning in te richten? Dan kan interieuradvies van grote waarde zijn.

De oppervlakte van het huis

Een belangrijke factor die meespeelt in het berekenen van de kosten voor de inrichting van jouw toekomstige huis is de oppervlakte. Hoe groter het huis, des te meer je kwijt bent. Zo heb je bijvoorbeeld meer meubels nodig, meer wandtegels en een grotere vloer. Daarnaast is een vakman langer bezig met bijvoorbeeld het leggen van de vloer en het stucen van de muren. In het algemeen ben je dus meer kwijt voor het inrichten dan een eengezinswoning dan wanneer je een appartement van 50m2 koopt waar je in je eentje gaat wonen.

Aantal personen in het huishouden

Uiteraard speelt ook het aantal personen mee bij het bepalen van het budget. Als er meer bewoners zijn, moeten er meer meubels worden aangeschaft. Denk hierbij aan bedden, nachtkastjes en kledingkasten maar ook aan meer stoelen, een grotere bank en een grotere eetkamertafel. De samenstelling van je gezin is ook van invloed op bepaalde wensen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een kindvriendelijke vloer of een veilige en kindvriendelijke keuken als er kleine kinderen rondlopen.

Kwaliteit of kwantiteit?

Waar je ook naar op zoek bent, je hebt de keuze uit enorm veel soorten, kleuren, materialen en kwaliteitsklassen. Doordat er zoveel keuze is, kun je met ieder budget je woning inrichten. Ga jij altijd voor enkel de hoogste kwaliteit? Dan ben je beslist meer geld kwijt, maar kun je waarschijnlijk ook een stuk langer met je meubels doen. Dit geldt ook bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een vloer. Een goede houten vloer gaat een leven lang mee bij het juiste onderhoud. Gemiddeld genomen geven Nederlanders tussen de €15.000 en €30.000 uit aan de complete inrichting van de woning.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden