Lokaal nieuws dinsdag 15 december 2020

Verhuistips voor internet, bellen en televisie

Als je gaat verhuizen sta je voor de keuze: verhuist jouw abonnement met je mee of zet je deze stop en stap je over van internet abonnement? Check voor de verhuisdatum of je huidige provider het pakket dat je momenteel gebruikt ook levert op je nieuwe adres. Ook als je gaat overstappen is het verstandig om een postcode check te doen.

Contractduur en opzegtermijn abonnementen

De meeste internet- en tv-abonnementen hebben een looptijd van een een of twee jaar. Nadat deze eerste periode is verstreken kun je het abonnement iedere maand opzeggen, doorgaans met een opzegtermijn van 30 dagen. In het geval van een overstap hoef je hier niets extra's voor te regelen. De nieuwe provider regelt dit voor je met de oude provider. Wanneer je contractperiode nog niet voorbij is op het moment van je verhuizing, neem je het abonnement mee naar je nieuwe adres. Dit kan alleen als de provider ook daar levert. Als dit niet het geval is, is het wel mogelijk om het contract eerder te beëindigen. Vaak moet je als bewijs een kopie van de koopovereenkomst laten zien aan de provider.

Telefoon verhuizen

De kans is groot dat als je een vaste lijn hebt, je jouw vaste telefoonnummer wilt behouden. In dit geval moet je jouw huidige telefoonnummer invullen bij de aanvraag voor de nieuwe provider en aangeven dat je dit nummer wilt behouden. Dit is mogelijk als je in dezelfde netregio blijft wonen, bijvoorbeeld 070 voor Den Haag. Als je naar een nieuwe regio verhuist, krijg je ook een nieuw telefoonnummer. Voor je televisie-abonnement geldt dat je eenvoudig de verhuizing door kunt geven aan de provider. Je blijft in dit geval dezelfde decoder gebruiken, al kan het zijn dat de instellingen moeten worden aangepast. Ook in dit geval geldt dat je zal moeten overstappen als de nieuwe woning buiten het dekkingsgebied van je huidige provider valt.

Goed moment om over te stappen

Een verhuizing is voor veel mensen een ideaal moment om over te stappen. Door over te stappen ben je ook nog eens vaak goedkoper uit. Welkomstkortingen en aanbiedingen kunnen een mooie maandelijkse besparing opleveren, of je krijgt meer televisiezenders en een snellere internetverbinding voor hetzelfde geld. Om er zeker van te zijn dat je overstap soepel verloopt, is het verstandig om al over te stappen als je nog op je oude adres woont. Het adres dat jij aan de nieuwe provider doorgeeft moet namelijk gelijk zijn aan het adres dat staat genoteerd bij de oude provider. Bij een verhuizing is dit niet het geval. Om er zeker van te zijn dat jij niet een paar dagen of weken zonder internet of televisie zit kun je dit het best al op tijd regelen. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden