Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Wat voor soort matrassen kun je kopen voor in je nieuwe woning?

Bij het bouwen van een nieuw huis moet je rekening houden met allerlei zaken. Zo zul je ook na moeten gaan denken over de bedden in de woning. Mogelijk ga je je huidige matrassen meenemen naar je nieuwe adres, maar je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om een nieuw bed aan te schaffen. Hierbij kun je onder meer kiezen voor de onderstaande soorten matrassen.

Latex matrassen

Een optie is een latex matras. Vaak hebben zulke exemplaren een kern met een mix van natuurrubber gecombineerd met synthetisch latex en nog meer toevoegingen. Latex matrassen hebben een aantal voordelen. Zo gaan ze lang mee, terwijl ze ook zeer veerkrachtig zijn. Bovendien bezit het antibacteriële eigenschappen en is het schimmel- en huisstofmijtwerend, waardoor het extreem geschikt is voor mensen met allergieën. Natuurlijk heeft een latex matras ook een aantal nadelen. Normale latex matrassen hebben namelijk een gesloten celstructuur, hierdoor kan het matras warm aanvoelen aangezien het ademend vermogen beperkt is.

Koudschuim matrassen

Naast een latex matras zou je ook kunnen kiezen voor een koudschuim exemplaar. Dit bestaat uit een materiaal dat juist een open celstructuur heeft. Dit zorgt voor veel veerkracht en opwaartse druk. Dit creëert bovendien juist weer een goede ondersteuning voor je lichaam. Ook kan het goed vocht opnemen aangezien de ventilatie en luchtdoorlating goed is. Het is bovendien beschikbaar in diverse varianten, te weten stevig, medium en soft. Net als een latex matras is een koudschuim matras ook duurzaam, wat dus inhoudt dat het lang meegaat.

Pocketvering matras

Een andere optie is een pocketvering matras. Dit bestaat uit veren die individueel verpakt zijn. Ze bewegen wel afhankelijk van elkaar. Doordat het pocketvering matras open ruimtes heeft is de regulatie van het vocht goed. Naarmate de druk groter wordt zullen de veren juist meer weerstand bieden, wat ervoor zorgt dat een pocketvering matras geschikt is voor mensen in diverse gewichtscategorieën. Bovendien heeft zo’n exemplaar speciale zones voor de schouder- en heuppartij, wat het ligcomfort ten goede komt. Zweet je veel? Dan is dit matras zonder twijfel een goede keuze.

Test welk matras het beste is voor jou

Het beste matras blijft altijd afhankelijk van je eigen voorkeur en lichaamsbouw. Voor de één ligt een matras heerlijk terwijl de ander nog even verder kijkt naar een ander matras. Waar mogelijk adviseren wij het matras altijd even te testen. Het klinkt raar om in een winkel het matras uit te testen, maar alleen op deze manier kan je zeker weten dat je in je nieuwe woning op het perfecte matras slaapt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden