Lokaal nieuws vrijdag 24 april 2020

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Lees deze tips

Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning komt best veel kijken. Met een goede voorbereiding is dat gelukkig geen reden tot paniek. In dit artikel delen we 5 handige verhuistips om rekening mee te houden. We hopen dat de hectische periode zo een stuk rustiger verloopt.

Verhuistip 1. Maak een duidelijke planning voor jezelf

Maak ruim van tevoren een duidelijk schema van alles wat gedaan moet worden. Van het sorteren van de spullen tot het regelen van een oppas voor de kinderen op de verhuisdag. Met zo’n planning maak je het hele proces overzichtelijk en zie je minder snel belangrijke zaken over het hoofd.

Verhuistip 2. Sla spullen tijdelijk op in een opslagruimte

Door de jaren heen kan een mens veel spullen verzamelen. De kans is dus groot dat je bent geschrokken van het aantal volle verhuisdozen na het inpakken. Geef jezelf wat meer lucht door deze spullen niet allemaal direct in je nieuwbouwwoning neer te zetten. Het kan ook gebeuren dat je een tijdelijke woning moet betrekken, voordat het nieuwbouwhuis klaar is. Je wilt dan niet met je hele hebben en houden in die tijdelijke woning zitten. Alle andere items kun je dan beter tijdelijk opslaan. Ga je verhuizen naar Den Haag? Dan is een opslagruimte in Den Haag wel zo prettig. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de opslagruimte voor de deur te laten afleveren. Zo hoef je zelf geen verhuiswagen meer te regelen. Dit is ook een goed en veilig systeem in verband met het coronavirus. De kans op fysiek contact is een stuk kleiner dan wanneer je meerdere professionele verhuizers in je woning laat rondlopen. Kijk voor meer informatie eens op de website van Kubox.nl om kennis te maken met dit handige thuisbezorgd systeem. Dit bedrijf geeft je namelijk de mogelijkheid om een opslagbox (de Kubox) voor de deur af te zetten. Vervolgens halen ze deze box op en wordt het veilig opgeslagen. Heb je de spullen weer nodig? Dan komt Kubox het weer afleveren op het juiste adres. Handig toch?

Verhuistip 3. Maak meteen een melding van gebreken

Na de oplevering van een nieuwbouwwoning kun je nog een aantal gebreken tegenkomen. Van kleine beschadigingen en slechte afwerking tot technische mankementen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden. Dan kan het nog opgelost worden voordat je echt gaat verhuizen.

Verhuistip 4. Laat alle contracten en verzekeringen omzetten

Check of alle verzekeringen nog passen bij je nieuwe situatie en laat de gegevens aanpassen. Regel ook zo snel mogelijk de abonnementen voor internet/tv en zoek een geschikte leverancier voor gas, water en licht. Soms is het alleen maar nodig om je adresgegevens te laten omzetten.

Verhuistip 5. Zorg voor een bewoonbare basis

Voordat je de hele inboedel verhuist naar je nieuwe woning, is het fijn als de basis al klaar is. Zorg ervoor dat het huis al goed bewoonbaar is. Laat de vloer op tijd leggen, probeer zo veel mogelijk muren klaar te hebben en sluit alvast alle LED verlichting aan.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden