Lokaal nieuws dinsdag 22 januari 2019

Een nieuw woonzorggebouw als ‘netwerk’ in Vroondaal

De Vroon biedt een andersoortig en gevarieerd woonmilieu en gaat over mooie, nieuwe dingen mogelijk maken. Over het maken van een plek waar het goed toeven is. Een plek voor jezelf en om samen te zijn. Er wordt een woongebouw gecreëerd dat van meerwaarde is voor de bewoners en de buurt, een plek waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, een plek vol energie. Er is gestart met de initiatieffase waarin de haalbaarheid en behoeften geïnventariseerd worden. 

Collectieve ruimten 

Dit project biedt een vernieuwend concept van appartementen met zorg en services nabij als toevoeging voor vitaal ouder worden in de wijk. Iedereen woont in een eigen, zelfstandig appartement (variërend van circa 65 tot 120 m² GO). Daarnaast is circa 250 m² gereserveerd voor collectieve ruimten. Bewoners bepalen zelf de invulling van deze ruimten. 

Zorgcoöperatie

Het zorgaanbod is ondergebracht middels afspraken in een zorgcoöperatie voor - en door - bewoners én ook af te nemen door bewoners van Vroondaal. De zorg en services zijn dankzij deze zorgcoöperatie dichtbij en op maat te leveren; deze vormt de spil en zorgt voor de coördinatie van vraag, aanbod, informatie en vindbaarheid. Het biedt daarmee ook een groter netwerk in de wijk: betere organisatie van vrijwilligers, mantelzorg en tevens het tegengaan van eenzaamheid. 

Deze locatie in Vroondaal biedt de mogelijkheid een vitaal en veerkrachtig gebouw en concept te ontwikkelen als ingrediënt voor een gezonde wijk waar langer thuis wonen vanzelfsprekend wordt. 

Locatie

In Vroondaal-Zuid, aan de Madepolderweg, ligt de locatie van De Vroon. Een unieke plek: de entree van Vroondaal en een herkenningspunt op de hoek van de wijk. Gelegen in een lommerrijke woonwijk met exclusief woningaanbod, in een prachtige omgeving. 

Bijeenkomst 

Op zaterdagochtend 26 januari zal de tweede bijeenkomst van De Vroon plaatsvinden. Deze bijeenkomst staat in het teken van het verkennen van de woningplattegronden en (collectieve) voorzieningen. 

De bijeenkomst vindt plaats bij Informatiecentrum Vroondaal, Vroonhoevelaan 2 in Den Haag. De inloop is om 9.30 uur, om 10.00 uur start het programma. De zaal van de bijeenkomst bevindt zich op de begane grond, het toilet is middels een trap te bereiken. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden