Lokaal nieuws woensdag 28 november 2018

Kabels netjes wegwerken? Zo doe je dat!

Je hebt eindelijk de woning van je dromen gevonden. Na een lange zoektocht is het dan eindelijk zo ver. De contracten zijn getekend en je hebt de sleutels eindelijk in je handen. Tijd om je woning lekker in te richten en natuurlijk je internet en tv bij Telfort laten installeren. Die installatie is zo geregeld, maar dan zit je uiteindelijk nog met al die kabels. Want hoe werk je die nu netjes weg en hoe doe je dit op zo’n manier dat het je niet al teveel moeite kost? Met deze handige tips is kabels wegwerken geen probleem meer!

1. Maak ze zichtbaar

Waarom zou je de kabels wegwerken, als je ze ook als toevoeging voor je interieur kunt gebruiken? Laat de kabels juist lekker zichtbaar en laat ze mooie patronen vormen op de muren of koop unieke design items (speciaal gemaakt voor kabels) om het geheel er super hip uit te laten zien. Je kan de kabels zelfs verven. Een setje knal oranje kabels tegen een helder witte muur kan mooie resultaten opleveren! Let wel op dat je de juiste verf koopt, zodat deze niet gaat brokkelen.

2. Kabeldozen

Wil je ze toch liever wegwerken? Er zijn gelukkig genoeg manieren om dit op een nette, snelle manier te doen. Gebruik kabeldozen of andere design oplossingen op de kabels samen te brengen, en netjes weg te werken. Eventueel zelfs samen met de vloerisolatie. Verzamel de kabels bijvoorbeeld tegen de achterkant van een televisiemeubel, de onderkant van je bureau of zelfs strak tegen de muur. Alle kabels lopen naar, en van, een centraal punt, en alles blijft zo lekker overzichtelijk.

3. Een centraal punt

Heb je naast televisie en/of laptop kabels nog tientallen kabels door de woning lopen voor telefoons, tablets en andere apparatuur? Dan is het logisch dat je hier op een gegeven moment helemaal de kriebels van krijgt. Probeer alle kabels samen te laten komen in een centraal punt, en werk dit centrale punt netjes weg. Een oplaad station in een lade van de keukenkast bijvoorbeeld.

4. Een nepmuur

Een klein stukje nep muur kan wonderen doen. Of je hier nu een strak doek voor gebruikt, een kartonnen doos of daadwerkelijk een ‘stukje muur’. Je kunt alle kabels wegwerken achter dit stukje façade, en geen mens die kan zien dat er kabels achter het mooi weggewerkte stukje lopen. Het zit er strak en gelikt uit, en kan daarnaast ook nog eens gebruikt worden voor andere leuke doeleinden. Een leuke fotocollage bijvoorbeeld of een lekker knal kleurtje om de woning wat op te vrolijken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Den Haag.

Aanmelden