Specialisten

Interieuradvies van Sannsign: samenwerken aan een interieur dat helemaal bij je past

“Kenmerkend voor mijn aanpak is dat we sámen tot een mooi resultaat komen. Ik kom ook nooit met één ontwerp, maar laat verschillende voorbeelden zien, waardoor de klant zich kan laten inspireren. Het gaat er mij niet om dat ík bepaal hoe het er uit gaat zien, maar dat je keuzes kunt maken. Uiteraard zorg ik er altijd voor dat wensen en ideeen ook mee worden genomen in de verschillende uitwerkingen. Ik zorg ervoor dat het wordt samengebracht tot een harmonieus geheel.

Zo verwoordt Sanne Wenteler van Sannsign in Pijnacker haar visie op de interieuradviezen die ze geeft. Ze ziet het vaak genoeg gebeuren: mensen die gaan verhuizen staan voor de vraag hoe ze die nieuwe woning gaan inrichten tot een plek waar ze zich thuisvoelen en die helemaal bij hen past. Zeker bij een nieuwbouwwoning, die helemaal vanaf het begin moet worden ingericht, is dat voor veel mensen een onoverzichtelijke klus. Dan zijn adviezen van een interieurontwerper als Sanne geen overbodige luxe.

“Vaak hebben ze wel bepaalde ideeën over stijlen en kleuren, maar slagen ze er niet in om dat samen te brengen tot een mooi geheel”, zegt ze. “Soms weten ze ook niet in welke richting ze het moeten zoeken: alles tussen stoer en knus komt dan voorbij. En vaak wil men ook niet hetzelfde interieur als in de vorige woning, al zijn er vaak wel meubels en accessoires die meeverhuizen. Daar moet je dan bij het ontwerp rekening mee houden.”

 

Kennismaken

Elk contact tussen Sannsign en een klant begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Om uit te vinden of er een klik is. Want je wilt ten slotte nog jaren plezier hebben van je nieuwe interieur. Dan is het belangrijk om te weten met wie je in zee gaat.”

Is er spraken van een klik en gaan jullie samen aan de slag dan vraagt Sanne je ongetwijfeld ook om eens op Pinterest te kijken en te delen wat jou aanspreekt “Aan de andere kant probeer ik ook weer  niet té veel informatie te vergaren, omdat dan de kans bestaat dat je dan hun ideeën precies gaat uitvoeren. En dat willen we geen van beiden. Je neemt ten slotte een interieurontwerper in de arm voor verfrissende ideeën waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. Ik wil laten zien wat ik als interieurontwerper met een ruimte zou doen en houdt daarbij natuurlijk ook rekening met de smaken en voorkeuren van de klant.

Kleur is daarbij belangrijk, maar ook de indeling. Sanne: “Het moet een logisch en samenhangend ontwerp zijn. Dat valt of staat met de indeling van de ruimte en het kleurenpalet. Maar ook een goede mix van materialen brengt een interieur tot leven. Niet alles hoeft nieuw te zijn. Bestaande eigen meubels of tweede hands kunnen juist zorgen voor een levendige en warme touch.

 

Adviespakketten

Om de waaier aan keuzemogelijkheden te vereenvoudigen, heeft Sannsign op voorhand een aantal interieuradviespakketten samengesteld. “Daarmee wil ik een goed beeld geven van de mogelijkheden en wat je kunt verwachten. Zo kun je een afgewogen besluit nemen over de aanpak die het beste bij je past.” Eén pakket heet ‘Direct aan de slag’ en dat doet wat het zegt: samen met Sanne loop je door het huis en vertelt ze wat ze zou doen met een bepaalde ruimte, inclusief kleuradvies, indelingsvoorstellen en adviezen over accessoires. Aansluitend krijg je de ideeën samengevat op papier met een bijpassend moodboard. Daarnaast variëren de keuze van een basis-interieuradvies (meerdere interieurindelingen en accessoiretips, inclusief 2D-sfeerimpressie en stalen), een compleet interieuradvies (met meerdere indelingen, moodboard, kleuradvies, 3D-visualisaties en tussentijds overleg) tot Compleet + (aangevuld met een shoppinglist zodat je meteen aan de slag kunt.

Daarnaast biedt Sannsign nog enkele nevenactiviteiten die in het verlengde liggen van haar werk. Met verhuisadvies ondersteunt Sanne potentiële kopers bij de bezichtiging van een nieuwe woning. “Bij een verhuizing komt er heel veel op je af en vooral bij de aankoop van een nieuwe woning. Vaak moet je er snel bij zijn, onder druk handelen en de knoop snel doorhakken. Dan komt het aan op een goede voorbereiding en kan het helpen om alvast wat schetsen te hebben die je helpen anders naar het huis te kijken. Ook als de bezichtiging op korte termijn plaatsvindt, kan ik je wellicht helpen.”

Ook over de inrichting van de tuin kan Sanne adviezen geven. “Ik ben geen tuinarchitect en weet niet alles over planten”, tekent ze er direct bij aan.  “Maar ik kan wel degelijk een te gek ontwerp maken en tips geven om het hele jaar door van zon- en schaduwplekjes in de tuin te genieten.”

 

Waardevol

Sanne wist al vroeg dat ze deze richting op wilde: “Ik ben altijd al creatief geweest. Ik zat als kind al te tekenen en te schilderen en veranderde ook vaak het interieur van mijn tienerkamer.” Ze volgde een opleiding tot projectleider interieur en exterieur en deed materiaalkennis op tijdens een opleiding meubel- en productdesign. “Ik heb eerst nog vier jaar als marketeer gewerkt, waarvan de laatste twee jaar in de behangsector. Toch wilde ik méér doen met mijn specifieke kennis van behang, prints, gordijnen en meubelstoffen. Ik wilde vooral meer betekenen voor mensen en zag hier goede mogelijkheden voor toen ik anderhalf jaar geleden mijn eigen bedrijf startte. Ik begon vanuit het nulpunt, maar het is een heel goede beslissing geweest. Ik inspireer mensen en help hen om heel bewust de juiste keuzes te maken bij de inrichting van een nieuwe woning. Dat is heel waardevol, want je wilt jaren vooruit kunnen met een huis en een interieur waarin je je thuisvoelt. Het creatieve proces dat je samen doorloopt vind ik iedere keer weer een feest om dit te mogen doen.”

 

Sannsign (Sanne Wenteler)

www.sannsign.nl / hello@sannsign.nl