energie vergelijken

Specialisten

Trusted advisor met uw belang als leidraad

Wie vanuit het buitenland in Nederland komt wonen, krijgt (ook) op de woningmarkt vaak te maken met regelgeving die afwijkt van wat men in het buitenland gewend is. Peter Schwippert adviseert deze klanten met zijn bedrijf Expats Financial Solutions.

De bedrijfsnaam geeft het doel van zijn onderneming al aan: expats die in Nederland gaan wonen – voornamelijk vanwege hun werk – adviseren en financieel ontzorgen, met name bij de stappen die zij zetten op de woningmarkt. “Er is vooral bij deze doelgroep grote behoefte aan een trusted advisor, die als sparring-partner kan fungeren bij belangrijke en ingewikkelde besluiten”, weet hij uit ervaring. “De regelgeving (ruling) rond woningen en hypotheken is in Nederland op tal van punten anders dan zij gewend zijn in hun land van herkomst. Als trusted advisor sta ik hen graag bij. Ik wil hen begeleiden en ontzorgen in het veelal complexe proces van het verzorgen van een woninghypotheek. Ik fungeer als sparring-partner en ga met hen en andere stakeholders in gesprek voor het beste resultaat. Daar doe ik het voor - tevreden klanten voor wie ik een goede en toekomstbestendige hypotheek heb mogen verzorgen, dat is mijn motivatie, mijn missie.”

De eerste kennismaking verloopt via een gratis en vrijblijvende video call (Teams, Zoom of Skype) van 45 tot 60 minuten. “Daarin maak ik een globale inventarisatie van de wensen en toekomstplannen”, schetst Peter Schwippert zijn werkwijze. “Ik informeer naar hun toekomstplannen, en geef een indicatie af van de maximale hypotheekhoogte en bijbehorende maandlasten. Tot slot maak ik een korte beschrijving van de stappen in het proces van een hypotheekaanvraag en bijkomende kosten die met de aanvraag gemoeid zijn. Dat alles resulteert aan het eind van het gesprek in een quick scan van de mogelijkheden.”

Kleinschalig en persoonlijk

Peter Schwippert werkte vijftien jaar voor een grote bank, waar hij met name expats bediende. “Dan merk je dat deze groep bovengemiddeld veel waarde hecht aan een trusted advisor.” Om die reden begon hij in 2017 voor eigen rekening en risico een kleinschalig, persoonlijk en onafhankelijk advieskantoor. “Een bewuste keuze, omdat ik wil investeren in een langdurige relatie met mijn klanten. Hypotheekadviezen vormen mijn specialisatie, waarbij ik met name focus op expats en internationals, al zijn reguliere klanten ook welkom.”

Waarom zouden klanten specifiek voor zijn expertise kiezen? “Ik ben gecertificeerd financieel planner (www.ffp.nl) en bezit alle diploma’s die wettelijk verplicht zijn op basis van de Wet Financieel Toezicht (WFT). Daar bovenop heb ik verscheidene diploma’s en erkenningen die een extra laag toevoegen aan mijn kennis en kunde. Ik ben aangesloten bij het KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening)  en heb mijn eigen vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Qua kennisniveau zet ik dus hoog in, maar minstens zo belangrijk voor de klant is mijn gedrevenheid om hem of haar de beste hypotheek te bezorgen. Een hypotheek die tailormade en futureproof is.”

Permanente educatie

Dat hij kleinschalig opereert, wil niet zeggen dat hij er alleen voor staat. “Ik beschik over een netwerk van collega-hypotheekadviseurs met wie ik regelmatig kennis en casussen uitwissel. In sommige gevallen leg ik situaties uit mijn dagelijkse praktijk aan hen voor en andersom gebeurt dat ook. Zo houden we elkaar scherp en profiteren we van elkaars kennis. Ik zie dat tevens als een vorm van permanente educatie. Want in dit vak blijf je altijd bijleren, hoe ervaren je ook bent.”

Een ander pluspunt is dat hij als zelfstandig adviseur volledig onafhankelijk is. Dat stelt hem in staat om te kiezen uit het aanbod van ruim 25 geldverstrekkers. “Een hypotheek is altijd maatwerk, zeker voor expats. Dan is het belangrijk dat je ook de vrijheid hebt om uit een groot aanbod te kunnen kiezen. Alleen dan kunnen we samen komen tot het best denkbare hypotheekadvies, dat precies past bij uw financiële situatie en toekomstverwachtingen.” De website van Expats Financial Solutions bevat veel aanvullende informatie over alle hypotheekvormen die hij kan aanbieden.


Expats Financial Solutions
Peter Schwippert F.F.P. C.F.P. ®
T  (070) 347 3772 / (06) 310 60 525
www.expatsfinancialsolutions.com / info@expatsfinancialsolutions.com

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.